U bent hier

Praktische info voor vluchtelingen uit Oekraïne

Informatiebrochure welkom in Vlaanderen in meerdere talen

Het Agentschap Integratie en Inburgering (Agentschap I&I) ontwikkelde een meertalige brochure ‘Welkom in Vlaanderen’. Hierin vind je essentiële info en gegevens over verblijfsmogelijkheden, onderwijs, werk, welzijn en inburgering voor mensen uit Oekraïne in Vlaanderen. 
Infobrochure 'welkom in Vlaanderen' ENG
Infobrochure Welkom in Vlaanderen - Oekraïens - UK - українська мова
Infobrochure Welkom in Vlaanderen - Russisch - RU - русский

Infosessies ‘Welkom in Vlaanderen’ voor Oekraïners 

Naast de informatiebrochure, biedt het Agentschap I&I ook 2 online sessie aan met informatie over de meest dringende vragen waarmee vluchtelingen uit Oekraïne zitten. Volgende thema's komen aan bod:

1. verblijfsstatuut
2. wonen
3. inkomen 
4. werk
5. gezondheid
6. mobiliteit
7. onderwijs
8. samenleven in Vlaanderen.

Praktisch

  • De infosessies zijn in het Oekraïens.
  • Online via Microsoft Teams.
  • Deelnemen is gratis.
  • Sessie 1 gaat door in de voormiddag. Sessie 2 in de namiddag.

Inschrijven is verplicht voor elke sessie. Een overzicht met data van de sessies en de mogelijkheid om in te schrijven vind je hier

Nederlands leren

Café Oekraïne

Elke woensdag kunnen Oekraïnse vluchtelingen en vrijwilligersvan 9 tot 12 uur terecht in Zaal De Wilg van De Zevenster. Er is ruimte voor een babbel met een kop koffie, uitwisseling van tips en andere praktische zaken.

CVO Crescendo Tervuren

Hier wordt een aanbod uitgebouwd om volwassen Oekraïense vluchtelingen de basisvaardigheden van het Nederlands mee te geven. In de week van 23 mei start al een eerste groep van cursisten op. Mensen kunnen nog steeds inschrijven voor een dergelijke cursus via: https://bit.ly/3G34P57