U bent hier

Dag van het Zoniënwoud

Gezinsactiviteit

Op zondag 18 oktober wordt voor de vierde keer de Dag van het Zoniënwoud georganiseerd. Fervente boswandelaar of groentje, piepjong of levenswijs: dit is een topdag voor het hele gezin. De verschillende toegangspoorten zorgen voor een brede waaier aan activiteiten: themawandelingen, ontmoetingen met de boswachters, een bezoek aan het ecoduct van Groenendaal of andere ecotunnels voor wilde dieren, …

In Tervuren start je de dag met een sportieve noot en haspel je op eigen houtje één van de twee voor de gelegenheid bewegwijzerde loopparcours af in het Park. Onderweg leer je wat bij over de rijke geschiedenis van dit natuurgebied.

In het Aboretum van Tervuren worden maar liefst vijf nieuwe en bewegwijzerde wandelingen ingewandeld. Onder de deskundige begeleiding van een natuurgids kom je alles te weten over deze unieke bomenverzameling. Opgelet: vooraf inschrijven voor deze activiteit is verplicht want de plaatsen zijn beperkt! De wandelingen vertrekken om 14u.

Wie liever op eigen houtje het mooie Zoniënwoud verkent, kan van 9u tot 16u terecht in het toeristisch bezoekerscentrum waar je niet alleen je kennis kan testen over het woud via een digitale quiz maar ook een gratis Zoniënwoudkaart kan oppikken om zo zelf een fiets- of wandeltocht langs de mooiste wegen uit te stippelen.

  • zo 18/10
  • toegangspoorten: Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Domaine Régional Solvay.
  • gratis, groepsactiviteiten verplicht reserveren via www.dagvanhetzonienwoud.be
  • mondmasker meenemen is verplicht, alle activiteiten in open lucht, respecteer de afstandsregels

Informatie

zondag 18 oktober 2020
Vrijetijdscentrum De Warandepoort
Markt 7B
3080 Tervuren
Wegbeschrijving
Gratis
Stichting Zoniënwoud met steun van de bosbeheerders en de gemeenten