U bent hier

Dag van het Zoniënwoud

Publieksactiviteit

Een brede waaier gratis activiteiten voor jong en oud biedt op 17 oktober een unieke kijk op het Zoniënwoud. In Tervuren kan je op 6 manieren genieten van het bos:

  1. Ga op pelgrimstocht naar het verdwenen Kapucijnenklooster.De route vertrekt aan het toeristisch bezoekerscentrum en is bewegwijzerd (volg de pijltjes ‘Open Monumentendag’). Je kan het parcours ook hier downloaden.
  2. Ga lopen of joggen langs twee bewegwijzerde loopparcours ( 5 en 9 km) die werden uitgestippeld door de Furalopers. Je kan de parcours downloaden onderaan deze pagina.
  3. Start to geocache! Om 11 uur leer je in het toeristisch bezoekerscentrum hoe je van start gaat met deze schattenzoektocht, welke soorten schatten er zijn en wat je doet als je ze vindt. Daarna ga je samen met ervaren geocachers op pad. (reserveren verplicht via reservaties.tervuren.be/tickets)
  4. Verken het splinternieuwe digitaal wandelnetwerk Zoniënwoud.
  5. Schrijf je in voor één of twee van de vijf begeleide wandelingen in het Arboretum. (reserveren verplicht via reservaties.tervuren.be/tickets)
  6. Fiets om 14 uur mee met een ervaren natuurgids die je de meest geheime plekjes van het woud leert kennen. (reserveren verplicht via reservaties.tervuren.be/tickets)

Wie liever op eigen houtje het Zoniënwoud verkent, kan van 9 tot 16 uur terecht in het toeristisch bezoekerscentrum. Je kan er je kennis testen over het woud via een digitale quiz maar ook een gratis Zoniënwoudkaart oppikken om zelf een fiets- of wandeltocht uit te stippelen.

Aan alle 8 toegangspoorten van het Zoniënwoud vinden activiteiten plaats op 17 oktober. Zo kan je deelnemen aan een wandeling met de boswachter, een sessie
bosbaden, een interactief verhalenparcours en nog veel meer. Meer info over het volledige programma op www.zonienwoud.be.

Praktisch:

  • zo 17/10
  • Zoniënwoud en toeristisch bezoekerscentrum, Markt 7b
  • gratis, verplicht reserveren indien vereist

Informatie

zondag 17 oktober 2021
Vrijetijdscentrum De Warandepoort
Markt 7B
3080 Tervuren
Wegbeschrijving
Gratis
02 766 53 40
Stichting Zoniënwoud met steun van de bosbeheerders en de gemeenten