U bent hier

Dorpsfeesten Duisburg

Zomeractiviteiten

Danzij de versoepelingen is er dit jaar opnieuw een aantrekkelijk programma .Met een alternatief, maar toch verrassend activiteiten aanbod ,wordt het een gezellig Duisburgs feest.

Het thema voor dit jaar is “Het (ge)zicht van Duisburg”. Kinderen maken maskers, we fietsen en wandelen  langs  de mooiste vergezichten, maken de leukste selfies en genieten uiteraard samen – mits voldoende afstand – van een hapje en een tapje .

Naast de klassiekers, zijn er dit jaar heel wat nieuwe activiteiten.

Voor het eerst vindt de Druiven- Bloemen- en Kunsttentoonstelling plaats in de Sint Katharinakerk te Duisburg. Dit vanaf  14 augustus tot en met 15 augustus. Uitzonderlijk zullen er dit jaar  ook kerkschatten en boeken van de parochie Duisburg tentoongesteld worden.

Loïc Van Impe, tv-kok uit Tervuren , opent op  zaterdag 14 augustus de belevings- en proevertjesmarkt met een kookworkshop.

Vanaf 14u kan men proeven en samen genieten op Duisburgse terrassen van streek- en andere producten. 

Nieuw dit jaar is de ” Mini-Montmartre” waar lokale kunstenaars aan het werk gaan.

Ook nieuw  is, dat  je naast de gebruikelijke proevertjes,  je dit jaar ook kan deelnemen aan tal van workshops.

Tasty:  Bier en Chocolade pairing met Werner Callebaut (o.a. met ZIG ZAG bier  en chocolade Centho Chocolates (max.50)

Ladies: Kleur- en Stijladvies met Kyle(max. 12) – Bloemschikken met Ogust Plukplezier (max.50)

Arts : Pottenbakken met Claudine – Strips tekenen met Marc Gaij

Kids: Maskers en hoeden maken – cupcakes maken met Veerle (Delicorner) – grimme en springkasteel

Wees er snel bij om in te schrijven op www.Duisburg.be want elke workshop heeft een maximum aantal deelnemers .

Verder nog Initiatie Golf-  Karikaturist  en randanimatie

Aansluitend op de markt is er voor de eerste keer vanaf 19u30 een recreatieve  wielerwedstrijd “De grote prijs Jules Aerts”,  die deel uitmaakt van de 6-daagse van de Druivenstreek.

Ook nieuw dit jaar is de  radio-uitzending van RADIO Duisburg  “Grijs maar wijs” op zaterdag 14 augustus  van 17u30-18u30 . Een swingende  terugblik op de muziek van de  jaren ’60-’70. Zij worden voorafgegaan door lokale topper Tiany die het beste van zichzelf komt geven op ons hoofdpodium.

Bovendien komen de Fixkes het aanvragen met het hele dorp vanaf 21u op het marktplein.

Op zondag wordt gestart met een Eucharistieviering en een aperitiefconcert van Bravoer op het dorpsplein, om vanaf 12u00 met z’n allen te genieten van een smakelijk varken aan ’t spit of andere lekkernijen. De hele namiddag kan je genieten van Silien, lokaal akoestisch talent, een improvisatie- en meespeeltheater, kinder-disco, D-dance op het podium en als klap op de vuurpijl komen Bram en Lennert het publiek opwarmen met heel wat klassiekers zodat we met z’n allen het feestgedruis traditioneel kunnen afsluiten met Duisburg Zingt.

Het eerste weekend  zorgen ook de vele Duisburgse verenigingen voor activiteiten zoals de Afterwork-party van KVTD, de Mutoto-loop en Rimpelrock, het Kubbstornooi, kegeltornooi én volleybaltornooi.  Recreatieve fietser en wandelaars komen tijdens dit eerste weekend ook aan hun trekken in de begeleide fietstochten en PASAR-wandelingen.

Tijdens het tweede weekend kan je komen eierwerpen bij zaalvoetbal De Rimpel, mogen de jongste kinderen hun beste beentje voorzetten tijdens de Mutoto-kids-loop, kan je genieten van een smakelijke BBQ bij KVTD of proeven van een welkome verfrissing in de Chakkamakkabar, Café Lubum op het Plattinnekes-terras of het terras van het Feestcomité én bovendien wordt er heel het weekend lang gezorgd voor overheerlijke DUisburgse Kaastaarten uit de artisanale oven!

Voor meer info  en  het volledige programma van de feesten, check onze facebookpagina feestcomitéduisburg of www.Duisburg.be

 

Informatie

vrijdag 6 augustus 2021 tot zondag 15 augustus 2021
Gratis
Feestcomité Duisburg