U bent hier

Duisburgse feesten

Dorpsfeesten

Het programma van de Duisburgse feesten ziet er weer aanlokkelijk uit. Mis dit jaar zeker de vernieuwde Druiven-, Bloemen- en Kunsttentoonstelling ‘Onze Druivenstreek’ in de Sint-Katharinakerk niet.

Tijdens het eerste weekend kan je op zaterdag en zondag zowel deelnemen aan een Druivenfietstocht als aan een Druivenwandeling. Feesten en dansen doe je op de Rimpelavond op vrijdag en de Per Totalfuif op zaterdag. Verder staan sportieve activiteiten op het programma zoals de Mutotoloop, een kubbstornooi met jeneverbar, een kegel- en een volleybaltornooi.

Het tweede weekend trekt de Guy Swinnen Band op vrijdagavond de feesten op gang. Op zaterdag is de Belevings- en proevertjesmarkt de place to be met heerlijke lokale producten en standjes van verenigingen. De bijhorende workshops gaan dit jaar ook de sportieve toer op dankzij de sportverenigingen. Naar de avond toe warmen Marigo Bay en coverband Tracy Lane het publiek alvast op tot wat later de party met dj Wim losbarst.

Op zondag ontwaakt Duisburg zoals gewoonlijk met een ontbijt en het aperitiefconcert van de harmonie Sint-Katharina. In de namiddag brengt het Jeuk Meespeeltheater alle kinderen letterlijk in beweging. De Grote Prijs Jules Aerts voorziet voor het eerst  een wielerwedstrijd voor de elite vrouwen. En dan hult Duisburg zich helemaal in Oberbayern-stijl met bijhorende fanfare, quiz en optreden. Op de après-skiparty, waar gepaste kledij is toegestaan, leggen drie dj’s vanaf 22 uur het ene na het andere schijfje op de draaitafel.

Maandag 15 augustus gaat van start met een eucharistieviering, gevolgd door een aperitiefconcert door Bravoer. Na het heerlijke varken aan ’t spit is het tijd voor The Masked Karaoke Duisburg. Ga aan de hand van tips en muzikale acts op zoek naar de identiteit van de Duisburgenaren die hun knapste outfit hebben bovengehaald. De feesten kennen tot slot een prachtige afsluiter met Laura Lynn en het traditionele Duisburg Zingt.

www.facebook.com/FeestcomitéDuisburg

Informatie

vrijdag 5 augustus 2022 tot maandag 15 augustus 2022
Duisburg centrum
Kerkplaats 1
3080 Duisburg
Wegbeschrijving
Gratis
Feestcomité Duisburg