U bent hier

Mysterieuze Reuzentocht

Kinderwandeling

Op zaterdag 26 oktober kun je als familie met kinderen tussen 4 en 8 jaar deelnemen aan een gloednieuwe avondlijke boswandeling door het park. Schrijf je in voor een feeërieke tocht door een mooi verlicht bos. Samen gaan jullie op zoek naar de verdwenen Reus Pie.

Het bos zal voor deze gelegenheid uitgelicht zijn en baden in een mysterieuze, magische sfeer. Voor de speciale effecten en belichting zorgt de provincie Vlaams-Brabant. Met lampionnen in de hand vertrekt om de twintig minuten uur een groep voor een tocht vol verwondering en beleving. Steltlopers, muzikanten en acteurs brengen onderweg stap voor stap het verhaal van de verdwenen reus Pie tot leven.

Samenwerking provincie Vlaams-Brabant

Deze nieuwe activiteit is een samenwerking van onze afdeling vrije tijd met de provincie Vlaams-Brabant in het kader van de “Mysterieuze bossen”, een event dat in verschillende gemeenten in de buurt plaatsvindt.

Lokale verenigingen in de hoofdrol

Onze Tervuurse Nadja Van Sever schreef het scenario en we doen een beroep op toneelverenigingen Willen is Kunnen en Tuss-Enin Ranonkel, muzikanten van de academie APKO en verder Flavirama, KSA Tervuren, de Reuzenvereniging van Tervuren, KWB Tervuren en onze eigen Furagidsen.

Alternatief voor Halloweenwandeling

De succesvolle Halloweenwandeling trok de laatste jaren enorm veel volk. Door de grote drukte konden mensen soms niet meer ten volle genieten van het gebeuren. Daarom kiezen we nu voor een iets kleiner initiatief, waarbij toch nog zo’n kleine 400 deelnemers welkom zijn. Geen griezelfiguren of verkleedpartijen dit keer, maar wel een bos vol met het mooie erfgoed van onze Tervuurse Reuzen.

Praktisch:

Zaterdag 26 oktober vanaf 18 u.

De groepen vertrekken om de 20 minuten en bestaan telkens uit maximaal 40 personen. De eerste groep vertrekt om 18 u. aan het Warandeplein en de laatste om 20.40 u. De wandeling is ongeveer 4 km.

De deelnameprijs bedraagt €5 per persoon. Voor deze prijs krijgen alle kinderen een gratis lampion en een drankbonnetje voor soep of chocomelk.

Reserveren is verplicht en kan vanaf 9 september via https://reservaties.tervuren.be/tickets of 02 766 52 03

Wil je graag nog meer wandelingen ontdekken in de buurt? Neem een kijkje op www.toerismevlaamsbrabant.be/bos

 

Informatie

zaterdag 26 oktober 2019
Vrijetijdscentrum De Warandepoort
Markt 7B
3080 Tervuren
Wegbeschrijving
5 euro
02 766 52 03
Afdeling vrije tijd i.sm. Toerisme Vlaams-Brabant