U bent hier

Sinterklaas in Tervuren

Kinderactiviteit

Sinterklaas komt helaas niet naar Tervuren op 28 november. Maar toch valt er heel veel leuks te beleven vanaf 23 november. De Sint heeft namelijk zijn pieten aan het werk gezet en zij hebben superleuke activiteiten bedacht voor alle kinderen (en natuurlijk de mama's en papa's).

Sinterklaasbrievenbus

Haal pen of kleurpotloden uit de kast en maak je mooiste tekening of schrijf de allerliefste sinterklaasbrief. In elke deelgemeente staat vanaf 23 november een speciale sinterklaasbrievenbus. Daarin kan je niet alleen brieven en tekeningen, maar ook tutjes posten (als je daarvoor te groot bent geworden).

De brievenbus blijft staan tot 6 december. Je vindt ze aan de kerk van Tervuren, Moorsel, Vossem en Duisburg. Schrijf zeker je naam en adres op je brief, tekening of tut. Zo kan de Sint een briefje terug sturen.

Wandelzoektocht van 23 november tot 6 december

Help de Sint! Hij is zijn spullen en zijn pieten kwijtgespeeld in alle coronaheisa. Hij heeft de hulp van de Tervuurse kinderen nodig om alles terug te vinden, voor hij in de nacht van 5 op 6 december zijn tocht kan doen langs de huizen.

Doe mee aan de wandelzoektocht en ga op zoek naar de pancarten waarop de verloren spullen staan afgebeeld: de mijter van de Sint,  zijn boek, staf, paard, zak en … zijn vijf pieten. Tja, die deugnieten hangen ook ergens rond.

Op een checklist kan je afvinken wat je al hebt gevonden. Schrijf er op het eind je naam en adres bij en post de checklist in een van de sinterklaasbrievenbussen. De Sint is vast heel blij met de gevonden spullen. Misschien stuurt hij je wel een bedankbriefje!?

De wandelzoektocht loopt van 23 november tot 6 december. Je gaat op stap wanneer je zelf wil, in de veiligheid van je eigen bubbel. Er zijn wandelzoektochten in elke deelgemeente. De routeplannen en de checklist vind je in het infoblad van december en op www.sinterklaastervuren.com vanaf 23 november.

Kleurplaten en knutselideetjes op sinterklaaswebsite

De Sint ging ook digitaal aan het werk en liet een mooie website maken. Je vindt er natuurlijk alle informatie, maar surf zeker ook naar de mooie kleurplaten. Print ze uit en leef je uit met stiften en potloden. Voor wie graag knutselt, zijn er toffe knutselideetjes.

Ga snel kijken op www.sinterklaastervuren.com vanaf 23 november!

Op de foto met Sinterklaas
Een groot bord van Sinterklaas zal te vinden zijn bij de kerken van de verschillende deelgemeenten:
• van 23 tot 25 november in Duisburg
• van 26 tot 28 november in Moorsel
• van 29 november tot 1 december in Vossem
• van 2 tot 6 december in Tervuren-centrum
Maak een leuke foto bij het bord met de Sint en deel die op Instagram met #visittervuren.
Meer weten? Surf naar www.sinterklaastervuren.com.

Informatie

maandag 23 november 2020 tot zondag 6 december 2020
Vrijetijdscentrum De Warandepoort
Markt 7B
3080 Tervuren
Wegbeschrijving
Gratis
evenementen@tervuren.be
Afdeling vrije tijd