U bent hier

Tervuren Beweegt

Publieksactiviteit

De Tervuurse sportraad en verenigingen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Tervuren Beweegt tijdens ’t Hof Tervuren. Zak op 10 juli af naar de Koninklijke Moestuin tussen 12 en 16 uur. Voor 5 euro kan je aan alle activiteiten deelnemen. Ben je niet zo sportief maar kom je wel graag iets drinken? Alle winst gaat namelijk naar Villa Fura, een woonproject voor mensen met een beperking.

Sportieve wandeling

Omdat een Vlaamse feestdag ook sportief kan verlopen, organiseren Wandelclub Tervuren-Bos en de provincie Vlaams-Brabant op de dag net vóór 11 juli een wandeling van een 12-tal kilometer. Je stapt langs mooie Tervuurse plekken en kan rekenen op twee drankjes onderweg. Is 12 kilometer te lang? Kies dan voor de verkorting van 5,5 kilometer.

Inschrijven voor 12 kilometer: via https://evenementen.ticketing.vlaamsbrabant.be.

Inschrijven voor 5,5 kilometer: ter plaatse.

Zoektocht ‘Met open ogen langs Tervuurse straten’

De Heemkundige Kring Sint-Hubertus laat je in een amusante zoektocht kennismaken met de straten van het oude centrum van Tervuren. Vind jij de plekjes die je meekrijgt in een aantal mysterieuze foto’s? Vul je antwoorden en de schiftingsvraag in en waag je kans om een item uit de rijke collectie van de Heemkundige Kring te winnen. Meedoen kan via het antwoordformulier dat je ter plekke kan verkrijgen of door je antwoorden digitaal in te voeren op www.heemkundetervuren.be. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer info: www.heemkundetervuren.be.

Fietstochten

Ook fietsen staat op het programma. Pro Cyclo plande voor jou zomaar eventjes drie fietstochten van ongeveer 20, 35 en 45 kilometer. Verdwalen is onmogelijk, want je volgt het fietsknooppuntennetwerk in en rond het prachtige Zoniënwoud. Inschrijven doe je ter plaatse.

Volksspelen

Hou je niet zo van wandelen of fietsen, maar kan je een tikje spanning wel waarderen? Doe dan mee met de volksspelen van Okra Tervuren. Jong en minder jong kunnen zich uitleven met reuzenmikado, sjoelbak en andere vermakelijkheden. De aanmoedigingen of slinkse afleidingspogingen van je medespelers halen vast jouw beste, of misschien wel verborgen, spelvaardigheden naar boven. Zonder inschrijving.   

Informatie

zondag 10 juli 2022
Evenementenplein (grasveld naast De Zevenster)
Markt 7 a
3080 Tervuren
Wegbeschrijving
5 euro
Sportraad i.s.m. Tervuurse verenigingen