U bent hier

Tervuren steunt campagne "Koffie en klimaat"

Publieksactiviteit

In de week van de Fair Trade zet Tervuren (h)eerlijke koffie in de kijker.

De internationale dag van de koffie (1 oktober) en de week van de Fair Trade (5 tot 16 oktober) naderen en Fairtrade België schijnt dit jaar een licht op het meest opwekkende product: KOFFIE.

Koffieboeren in Latijns-Amerika en Afrika betalen een zware tol voor de effecten van de klimaatwijziging (meer extreme temperaturen en droogte). Ze verdienen vaak geen eerlijk inkomen. Fairtrade helpt met een betere prijs zodat de koffieproducenten meer middelen hebben om zich aan te passen aan de klimaatverandering en te investeren in nieuwe teelttechnieken. Zo kunnen ze onze lekkere koffiebonen blijven produceren.

Ook Tervuren wenst de koffieproducent en eerlijke handel in de kijker te plaatsen. Als Fair Trade Gemeente sinds 2012 zet Tervuren zich in voor een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving. We streven naar een eerlijk loon en goede werk-, leef- en milieuomstandigheden voor boeren en producenten wereldwijd. Concreet bieden een aantal Tervuurse winkels en horecazaken fairtradeproducten aan. Daarnaast maken ook scholen, ondernemingen en verenigingen gebruik van fairtradeproducten bij hun activiteiten. Wie dat engagement opneemt is terug te vinden op de gemeentelijke site. Het gemeentebestuur koopt ook zelf fairtradeproducten en steunt vrijwilligers die acties zoals deze koffiecampagne organiseren om eerlijke handel onder de aandacht te brengen.

Om koffie te redden en koffieboeren te ondersteunen in hun uitdagingen door klimaatverandering gaan we dit jaar met z’n allen geeuwen. Deelnemen? Geeuw met ons mee op www.savecoffee.be en kom een kopje (h)eerlijke koffie drinken op onze stand op de vrijdagmarkt van 14 oktober in Tervuren!

Info: gros@tervuren.be

 

Informatie

vrijdag 14 oktober 2022
Gratis
gros@tervuren.be