U bent hier

Samenaankoop regenwaterton

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

Het regenwatertonnenproject biedt een laagdrempelige oplossing voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. In samenwerking met een werkgroep van inwoners uit 11 gemeenten wordt er een samenaankoop georganiseerd, die het voor iedereen mogelijk maakt om extra voordelig te investeren in een bovengrondse regenwaterton. Aankopers van een regenwaterton kunnen ervoor kiezen om ze zelf te installeren, maar kunnenook beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en de plaatsing. De tonnen, van het merk Graf, zijn gemaakt van kwaliteitsvol kunststof en voorzien van een stevig aftapkraantje.

Vanaf 10 mei kan je je regenton bestellen via de website: www.interleuven.be/regenwatertonnen. Op deze website kan u ook informatie terugvinden over de prijzen, de beschikbare modellen en voorwaarden voor aankoop en levering.

Meer info? 

Interleuven
016 28 42 21