Bescherm je huid met de mobiele zonnecrèmepaal

Deze zomer start de gemeente Tervuren in samenwerking met de welzijnsraad een bewustwordingscampagne rond huidkanker. Om iedereen tegen de zon te beschermen, plaatst Tervuren een mobiele zonnecrèmedispenser in de speeltuin aan de Koninklijke Moestuin en op diverse evenementen in de gemeente.

Van juni tot september staat er in de speeltuin naast het gemeentehuis een mobiele zonnecrèmedispenser die de actuele uv-index aangeeft zodat je weet wanneer je je moet insmeren. De zonnecrème is gratis. De dispenser zal ook op de dorpsfeesten in Moorsel, Duisburg en Vossem staan. 

Hiermee wil de gemeente iedereen stimuleren om zich goed tegen uv-stralen te beschermen. Huidkanker is een van de snelst groeiende kankersoorten in Vlaanderen. In België krijgt een op de vijf inwoners voor zijn of haar 75ste de diagnose, voornamelijk door blootstelling aan de zon.

Per liter uitgedeelde zonnecrème doneert Sundo, het bedrijf achter de dispenser, geld aan de Stichting tegen Kanker.

Om het belang van dit thema te onderstrepen, organiseert de Welzijnsraad een infoavond over de schadelijke gevolgen van de zon en huidkanker. Dermatoloog Caroline Dewulf geeft een lezing op woensdag 12 juni.

Gepubliceerd op  vrijdag 31 mei 2024 om 15:27 uur