Bewonerskaart aanvragen

Bewonerskaart aanvragen

Voorwaarden en kosten bewonerskaart

- Enkel de bewoners van de betaalzones en de blauwe zones hebben recht op een bewonerskaart.

Wie NIET over een garage of oprit beschikt, kan een eerste bewonerskaart voor 50 euro aanvragen. Een tweede bewonerskaart kost nog steeds 150 euro.

Wie WEL over een garage of oprit beschikt, heeft recht op enkele bewonerskaart voor 150 euro.

- Is je voertuig langer dan 4,90m? Dan kost een eerste bewonerskaart €100 en een tweede €300 per jaar.

- De bewonerskaart is rechtstreeks aan een nummerplaat gekoppeld en dus niet overdraagbaar.
- Een bewonerskaart vraag je jaarlijks aan. De huidige bewonerskaarten zijn nog geldig tot de vervaldatum.

Deze tarieven moeten bewoners aansporen om hun wagen in de eigen garage(box) of oprit te parkeren en zo meer ruimte vrij te maken op het openbaar domein. Op die manier wil het gemeentebestuur de parkeerdruk in het historisch centrum verlichten en de omgeving leefbaar houden en aangenamer maken. Zo wordt de beperkte publieke ruimte op een eerlijkere manier verdeeld.

Van 17  tot 9 uur parkeer je met een bewonerskaart gratis in de betaalzone van het handelscentrum. Zo kun je al een uur gratis parkeren in je eigen straat terwijl er eigenlijk nog betaalregime geldt. Ook in de parkomgeving kun je onbeperkt en gratis parkeren met de bewonerskaart.

Hoe aanvragen?

Online

Ga naar be.streeteo.com
Klik op “Onze Steden”, kies Tervuren en klik vervolgens op "Parkeerkaarten". Vul het aanvraagformulier in en voeg er een uittreksel van je ID-kaart en kopie van het inschrijvingsbewijs (roze kaart) bij. Rij je met een lease/bedrijfswagen? Bezorg ons dan ook een attest waarin vermeld staat dat de aanvrager de gebruikelijke chauffeur is.

Parkeerwinkel van Indigo

De parkeerwinkel van Indigo bevindt zich vlak aan de ingang van de ondergrondse parking. 

Breng je ID-kaart en inschrijvingsbewijs (roze kaart) mee. Rij je met een lease/bedrijfswagen? Bezorg ons dan ook een attest waarin vermeld staat dat de aanvrager de gebruikelijke chauffeur is.

Meer info:

be.streeteo.com
Tel: 02 430 79 35
parkeren.tervuren.be@streeteo.com