Bibliothecaris

De job in het kort

Lokaal bestuur Tervuren zoekt een voltijds contractueel bibliothecaris  Bx.

Als bibliothecaris zorg je in de eerste plaats voor een vlotte werking van de bibliotheek. Daarbij werk je elke dag aan een aangepaste collectie waarbij je inspeelt op de behoeften van de bevolking. Voor bezoekers ben je alvast een aanspreekpunt: een fijne verwelkoming en de juiste ondersteuning met de juiste informatie, zo help je iedereen op weg.

Daarnaast coach je een goed draaiend team waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Een bib is veel meer dan boeken en uitleenmateriaal, dus jij zet ook in op andere projecten en onderhoudt een fijne schoolwerking. Contacten met directie en leerkrachten, introductiebezoeken en klasbezoeken, het hoort er allemaal bij.

Ook vrijwilligers neem je onder je hoede. Zij rekenen op jou voor training en begeleiding. Bibliothecaris bij onze gemeente is zeker een uitdaging die al je talenten zal aanspreken. Niet twijfelen!

Waar kom je terecht?

Ons team mag zeker uitpakken met een uitstekende klantenservice en brede schoolwerking. We leggen de nadruk op samenwerking en ondersteuning en beschikken over een divers team van een 10-tal collega’s, waar heel wat talenten en vaardigheden aan bod komen. We kijken altijd hoe het nog beter kan en waar we nog kunnen groeien. En wat maakt ons nu echt uniek? Onze zelfsturende aanpak. Elk teamlid neemt mee de verantwoordelijkheid voor het beheer van onze uitgebreide collectie.

Wat verwachten we van jou?

We zien je als een inspirerende en motiverende persoonlijkheid die een team kan uitdagen om het beste van zichzelf te geven. Verder heb je een analytische geest en ben je sterk in plannen en organiseren. Bovendien waarderen we je klant- en resultaatgerichte aanpak waarbij je integriteit en flexibiliteit telkens een leidraad vormen. Tot slot ben je uitgesproken communicatief en proactief.

Je hebt minimum 3 jaar relevante werkervaring. Dit is werkervaring in een functie die én naar diplomaniveau én naar functie-inhoud betekenisvol is voor de vacante functie bij het bestuur.  Deze beroepservaring kan bij een overheid, in de privésector of als zelfstandige zijn opgedaan.

Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die zich herkent in volgende competenties (of over de nodige groeimarge beschikt om zich hierin verder te ontwikkelen):

  •        Je bent een teamplayer;
  •        Je bent betrokken en handelt kwalitatief;
  •        Je kan medewerkers gedifferentieerd aansturen en hen coachen.
  •        Je kan anderen positief beïnvloeden en hen vanuit je eigen expertise overtuigen van jouw boodschap;
  •        Je bent een conceptueel denker en kan processen en  procedures vorm geven;
  •        Je kan binnen de organisatie veranderingen introduceren en begeleiden;
  •        Je neemt je verantwoordelijkheid op

Ons aanbod

►   Slaag je voor de selectieprocedure, dan kom je terecht op onze wervingsreserve. De hoogst scorende kandidaat kunnen we onmiddellijk een job aanbieden.

►   Als je voltijds werkt verdien je minimum € 3.110,85. Je kan altijd een loonsimulatie vragen door te mailen naar hrm@tervuren.be

►   Naast je loon heb je ook recht op maaltijdcheques (8 euro per gewerkte dag), jaarlijkse ecocheques en een geschenkbon om te spenderen bij de Tervuurse handelaars.

►   Je werkt met glijtijden, dus je kan jouw werk en privé op elkaar afstemmen. Ook thuiswerk behoort tot de mogelijkheden.

►   33 vakantiedagen per jaar (+ feestdagen)

►   Opleidingsmogelijkheden

►   Gratis hospitalisatieverzekering (bij contract van onbepaalde duur, of na een tewerkstelling van 1 jaar)

►   Jaarlijks gratis griepvaccin

►   We sparen mee voor je oude dag met de tweede pensioenspijler

►   Je kan via het werk gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Kom je met de fiets? Dan belonen we je met een fietspremie van 0,35 euro per kilometer. Bovendien zal je vanaf 2024 ook een fiets kunnen leasen (na de inloopperiode).

►   Onze organisatie is lid van GSD-V dus kunnen al onze medewerkers profiteren van hun voordelen (stevige kortingen met jouw pluspas, premies wanneer je gaat wettelijk samenwonen of trouwen of een kindje krijgt, goedkoper op reis, etc.)

►   Leuke activiteiten met de collega’s, zoals een jaarlijks petanquetoernooi, personeelsfeest, afterwork-activiteiten, sport onder middag,…

►   Gebeten door cultuur? Profiteer dan van het voordeeltarief via de UiTPAS.

Onze selectieprocedure

Als je in aanmerking komt voor de functie, zal je uitgenodigd worden om deel te nemen aan de psychotechnische proef. Deze proef kan je thuis invullen vanaf 2 mei 2024 tot en met 5 mei 2024. Hiermee willen we nagaan in welke mate je over de competenties beschikt die van belang zijn voor deze functie. De uitslag van de psychotechnische proef is adviserend.

Nadien wordt je uitgenodigd op voor het mondelinge gedeelte dat doorgaat op 14 mei 2024 (bij veel kandidaten zullen er ook op 13 mei 2024 al selectieproeven georganiseerd worden). Dit houdt een kennisproef en een interview in met de selectiejury. Voor de kennisproef krijg je de dag zelf de nodige voorbereidingstijd.

Word jij onze nieuwe collega? 

Solliciteren kan tot en met donderdag 25 april 2024 en doe je via volgende link: https://www.jobsolutions.be/register/19684-90

Aan jouw sollicitatie dien je volgende zaken toe te voegen:

►   Een bewijs van 3 jaar relevante ervaring. (een kopie van je contract, functiebeschrijving,..)

►   een curriculum vitae

►   motivatiebrief

►   een kopie van het vereiste bachelordiploma.

Nog vragen?

Contacteer de dienst HR: tel.: 02 766 52 42 – e-mail: hrm@tervuren.be.

Meer info over deze vacature vind je in de informatiefiche.