Mijn VerbouwLening

Om renoveren aantrekkelijker en haalbaarder te maken, heeft Vlaanderen de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Het is mogelijk om tot 60.000 euro te lenen aan een rente van 2,25 procent, en dit met een maximale afbetalingstermijn van 25 jaar.

Voor welke werken?

De Mijn VerbouwLening geldt voor een brede waaier van werken zoals het renoveren van je dak, buitenmuren, buitenschrijnwerk en vloeren en funderingen. Ook binnenrenovatie en het vernieuwen van elektriciteit en sanitair komt in aanmerking. Investeren in een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler is ook mogelijk via de Mijn VerbouwLening.

Voor wie?

Voor de Mijn VerbouwLening wordt gekeken naar het inkomen. Voor een alleenstaande mag het bedrag niet hoger dan 51.840 euro liggen. Voor een alleenstaande met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste gaat het om 74.060 euro. Per persoon extra ten laste wordt het bedrag met 4.160 euro verhoogd.

Ook verhuurders kunnen de Mijn VerbouwLening aanvragen, maar wel enkel als ze hun woning verhuren via een sociaal verhuurkantoor of als ze minstens 9 jaar een korting geven op de huurprijs. De huurprijs mag ook niet meer dan 1000 euro bedragen.

Hoe aanvragen?

De Mijn VerbouwLening is enkel aan te vragen via het Energiehuis IGO. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden om het nadien op te sturen via e-mail (energiehuis@igo.be ) of via de post (IGO Medewerker Mijn VerbouwLening, De Vunt 17, 3220 Holsbeek). De ingediende dossiers zullen behandeld worden volgens aanvraagdatum.

Wonen in de Druivenstreek

0476 96 38 23
woonloket.tervuren@igo.be