U bent hier

Maatregelen in Tervuren

Verdeling stoffen mondmaskers van de overheid bij de apotheek

Sinds maandag 15 juni startte de verdeling van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan de inwoners. Je kan deze mondmaskers afhalen bij je apotheek, samen met de twee filters voor zelfgemaakte mondmaskers.

Sportweken en Katapult vinden plaats vanaf 6 juli.

Opening bib en bezoekerscentrum

Sinds dinsdag 9 juni openden de bib en het bezoekerscentrum opnieuw de deuren, met de nodige maatregelen.

Speeltuinen open

De speeltuinen zijn opnieuw open, weliswaar met beperkte toegang tot 20 kinderen en respect voor social distancing.

Dienstverlening burgerzaken en welzijn

Je kan opnieuw online een afspraak maken voor de dienst burgerzaken en welzijn. Uiteraard moet je de veiligheidsmaatregelen respecteren.

Vrijdagmarkt opnieuw open

De wekelijkse vrijdagmarkt wordt opnieuw opgestart. Ook hier moet je rekening houden met de juiste veiligheidsmaatregelen. Zo is er één in-en uitgang en moet je het parcours in één richting blijven volgen. Terugkeren op je traject is niet mogelijk. Stewards ter plaatse helpen je om alles in goede banen te leiden.

Opnieuw controles door parkeerbedrijf Indigo

Bij het begin van de coronamaatregelen werd het betalend parkeren in Tervuren centrum opgeschort. Met de heropening van de winkels op 11 mei werd ook het betalend parkeren weer opgestart. Op die manier kan je weer gemakkelijker parkeren voor de deur van je winkel. Ook in de blauwe zones zal het parkeerbedrijf Indigo opnieuw controleren.

Verdeling mondmaskers

Het bestuur heeft 25.000 mondmaskers aangekocht  en verdeeld onder de Tervuurse inwoners. Zo heeft elke Tervurenaar een gratis herbruikbaar mondmasker in de brievenbus gekregen.

Geannuleerde evenementen

Alle gemeentelijke evenementen zijn geannuleerd tot en met 5 juli. Ook het zomerfestival Hee Tervuren met de Tervuren Horeca run valt in deze periode.

Online shoppen

Makkelijk winkelen in moeilijke tijden? Dat kan online bij onze Tervuurse handelaars. Hier vind je een lijst van Tervuurse ondernemers waarbij je ook online terecht kan.
 

Heb je nog vragen over de maatregelen die in Tervuren van toepassing zijn? Bel ons op het nummer 02 766 53 30 of mail naar info@tervuren.be