U bent hier

Maatregelen in Tervuren

Beperkte dienstverlening gemeentehuis De Zevenster

De gemeentelijke dienstverlening van De Zevenster blijft voor hoogdringende zaken behouden, met respect voor de sociale afstand.  Uiteraard behandelen we alle vragen zoveel mogelijk telefonisch en online. Het gemeentehuis is enkel fysiek toegankelijk voor wie een dringende afspraak heeft die niet op een andere manier afgehandeld kan worden.

Je kan onze diensten contacteren:

Burgerzaken: 02 766 53 53

Omgeving & wonen: 02 766 53 50

Sociaal huis: 02 766 52 02 : uitgebreide telefonische permanentie: Elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur

                                                                                                              Bijkomend: maandag van 16.30 tot 19 uur

Op zaterdagvoormiddag is het gemeentehuis momenteel gesloten en kunnen er geen afspraken gemaakt worden.

Heb je nog vragen over de maatregelen die in Tervuren van toepassing zijn? Bel ons op het nummer 02 766 53 30 of mail naar info@tervuren.be

 

Gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur gesloten

De gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur blijft gesloten en alle bijhorende activiteiten zijn opgeschort.

 

Park beperkt toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer

Om het coronavirus te bestrijden, mogen er in het park geen grote groepen samenkomen. Het is dus niet toegelaten om met de auto vanuit de ruime omgeving naar het park te komen.

Daarom is beslist om de toegang te beperken voor het gemotoriseerd verkeer. Zo wordt de omgeving van het park ook parkeervrij gemaakt en wordt er gecontroleerd op de sociale afstand van 1,5 meter. Ook de parking van het arboretum wordt afgesloten.

Uiteraard is het park altijd toegankelijk voor Tervurenaars die in het park komen wandelen, lopen of fietsen.

 

Speeltuinen en skatepark gesloten

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn ook alle buitenspeeltuinen en het skatepark gesloten.

 

Geannuleerde evenementen

Alle gemeentelijke evenementen zijn geannuleerd tot en met 5 juli. Zo kunnen bijvoorbeeld de buitenspeeldag, de bloemenmarkt, de Europadag, de stratenloop, de Artiestentoer en de braderie niet doorgaan. Ook het zomerfestival Hee Tervuren met Tervuren Horeca run valt jammer genoeg in deze periode.

 

Geen controles door parkeerbedrijf Indigo

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook impact op het parkeren in onze gemeente. Daarom zijn de controles door parkeerbedrijf Indigo opgeschort. Zowel betalend parkeren als parkeren in de blauwe zones wordt niet meer gecontroleerd. Uiteraard zal de politie foutparkeren nog steeds beboeten om de verkeersveiligheid te garanderen. De ondergrondse parking Markt blijft open, het parkeerregime verandert er niet. Als Indigo de controles opnieuw opstart, wordt dit tijdig gecommuniceerd.

 

Recyclagepark open op afspraak

De toegang tot het park is enkel mogelijk na een telefonische afspraak via het nummer 02 658 95 40. Geef de nummerplaat van je voertuig door.  Respecteer de veiligheidsvoorschriften.

 

Horecazaken met take-away

Heel wat horecazaken hebben de deuren gesloten maar een aantal zaken biedt toch nog afhaal- en thuisbezorgingsmogelijkheden aan. Hier vind je een lijst van deze zaken.

Online shoppen

Makkelijk winkelen in moeilijke tijden? Dat kan online bij onze Tervuurse handelaars. Hier vind je een lijst van Tervuurse ondernemers waarbij u nog online terecht kan.
 

Heb je nog vragen over de maatregelen die in Tervuren van toepassing zijn? Bel ons op het nummer 02 766 53 30 of mail naar info@tervuren.be