Dieter, vrijetijdsconsulent sport

Bij lokaal bestuur Tervuren heb je als werknemer heel wat loopbaanperspectieven. Dat heeft Dieter Vanoverloop, eerst sportfunctionaris, vervolgens projectleider vrije tijd en daarna verantwoordelijke evenementen de afgelopen tien jaar bewezen. Momenteel staat bij de afdeling vrije tijd de functie van verantwoordelijke evenementen open.

Dieter: “Na vijf jaar als verantwoordelijke evenementen was ik klaar voor een volgende stap in mijn loopbaan. Sinds maart 2022 sta ik in voor de uitwerking en opvolging van het sportbeleid en de verenigingswerking binnen onze gemeente. Helemaal mijn ding, wellicht omdat ikzelf een fervent sporter ben. Daarom gaan we nu op zoek naar een nieuwe verantwoordelijke evenementen.”

Aan welke eigenschappen moet een verantwoordelijke evenementen voldoen?

“Je moet zowel beschikken over organisatorische als communicatieve vaardigheden. Naast het aansturen van een team zorg je ervoor dat je medewerkers beschikken over de nodige ruimte en middelen om een geslaagd evenement neer te zetten. Dit vergt een grondige planning en voorbereiding. Flexibiliteit, improvisatie en een gezonde portie stressbestendigheid mogen dus zeker niet ontbreken. Omdat je vaak samenwerkt met externe bedrijven of partners is het ook belangrijk dat je vlot kan netwerken en knopen durft door te hakken.”

Hoe zou jij twijfelende kandidaten overtuigen om te solliciteren?

“Je krijgt de kans om met een team van gedreven collega’s toffe activiteiten uit te bouwen voor jong en oud. Denk maar aan de stratenloop voor scholen, de sportkampen, de braderie of ’t Hof Tervuren. Wist je trouwens dat humor de creativiteit stimuleert? De losse, gemoedelijke sfeer binnen onze afdeling maakt dat soms de zotste ideeën op tafel worden gegooid. De Tervurenaars zien genieten bij een evenement dat onder jouw supervisie werd georganiseerd én je teamgenoten zien blinken van trots, dat geeft enorme voldoening. Daar doe je het voor."