De gemeente in je broekzak - de Tervuren-app

De Tervuren-app bouwt verder op Mijn Burgerprofiel van Digitaal Vlaanderen, en is – naast de website – hét digitaal loket voor al je overheidszaken; aangevuld met lokaal nieuws en lokale dienstverlening.

Waar vind je de Tervuren-app?

De Tervuren-app is beschikbaar voor iOS en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar ‘Tervuren’ en download de app.

Download de mobiele app via

Na opstarten kies je zelf of je wilt aanmelden om je persoonlijke documenten te raadplegen. Dat kan makkelijk en veilig via itsme of een andere beveiligingsmethode.

Wat is Mijn Burgerprofiel?

Mijn Burgerprofiel verzamelt al je officiële gegevens en je overheidsadministratie. De info is altijd beschikbaar wanneer jij ze nodig hebt, voor  de verschillende overheden: federaal, Vlaams en lokaal. Je profiel reist met je mee: meld je aan op 1 plaats voor alle websites die gebruik maken van Mijn Burgerprofiel.

Digitaal Vlaanderen heeft voor Mijn Burgerprofiel afgelopen zomer een app gelanceerd. Deze biedt naast de inhoud van Mijn Burgerprofiel nog extra functionaliteiten zoals de wallet – jouw digitale portefeuille voor pasjes, kaarten, certificaten …

Vlaanderen pakt nu uit met een brede communicatiecampagne, om Mijn Burgerprofiel op het web en als app nog meer bekend te maken en bij een brede doelgroep.

De Tervuren-app: je gemeente in je broekzak

Met de Tervuren-app houd je voortaan alle digitale diensten van Tervuren letterlijk bij de hand. Bovendien biedt de app je ook alles wat je vandaag kan regelen via de website van Mijn Burgerprofiel. Handig toch, zo een all-in-one app?

Je kan als inwoner snel en gemakkelijk:

 • meldingen doen (zwerfafval, defect in het openbaar domein, overlast, …);
 • een afspraak maken;
 • attesten en vergunningen aanvragen en downloaden;
 • dossierstatus opvolgen (adreswijziging …);
 • lokaal nieuws uit Tervuren volgen;
 • openingsuren raadplegen;
 • tickets reserveren;
 • informatie over de geschenkbon vinden;
 • je eBox-berichten ontvangen;
 • Mijn Bibliotheek raadplegen;
 • op de hoogte blijven van activiteiten en evenementen.

Kan je wat hulp gebruiken?

Heb je technische problemen of vragen? Op mijnburgerprofiel.be vind je heel wat informatie en ook een video die je stap voor stap begeleidt.

Liever telefonische hulp? Dat kan ook. Bel 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.

Een afspraak met de Digidokter? Bel 02 766 52 03 of mail naar bibliotheek@tervuren.be. De Digidokter is elke dinsdag en donderdag aanwezig in de bibliotheek.

Wat brengt de toekomst?

De gemeente Tervuren zal nog meer gaan inzetten op de eBox, de elektronische brievenbus waarin je op een veilige manier onze berichten en documenten kunt terugvinden.