Elektrisch autodelen

Twee elektrische deelwagens beschikbaar in Tervuren-centrum

Inwoners van Tervuren kunnen gebruik maken van twee elektrische deelwagens die zich in de ondergrondse parking aan de Markt en in de Hippolyte Boulengerlaan bevinden.

Waarom autodelen?

Rijd je met je auto minder dan 7.000 kilometer per jaar en gebruik je hem niet dagelijks voor woon-werkverkeer? Dan bespaar je door autodelen maar liefst 1.100 euro per jaar. Een elektrische deelauto wordt door verschillende mensen samen gebruikt. De kosten voor het opladen, onderhoud en verzekering worden gedeeld en je bent zelf van de praktische en administratieve rompslomp verlost.

Wat kost Cambio-autodelen?

Starten met Cambio kan vanaf 185 euro (instapkost + waarborg van 150 euro). Het maandelijkse abonnement kost 4 euro en verder betaal je een uur- en kilometertarief volgens het gebruik van de auto. 

Hoe werkt het?

Twee elektrische auto’s van het type Renault Zoë staan ter beschikking op twee vaste standplaatsen aan een laadpaal: in de ondergrondse parking aan de Markt en in de Hippolyte Boulengerlaan. Nadat je bent ingeschreven bij Cambio, kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week een auto reserveren via de Cambio-app, via de telefoon of online. Je kan last minute een reservatie plaatsen maar je kan ook lang op voorhand de wagen boeken.

Praktisch

De twee standplaatsen zijn uitsluitend voorbehouden voor de twee elektrische Cambio-wagens. Je brengt de wagen na je rit ook terug naar dezelfde plaats als waar je deze ophaalde. Als Cambio-lid kan je ook in andere steden een Cambio-wagen gebruiken (denk aan een groter model voor bijvoorbeeld een verhuis, een verplaatsing waarbij je de fiets/de trein combineert met een deelwagen, …). Ook hier geldt dat de wagen naar dezelfde standplaats moet worden teruggebracht als waar je deze ophaalde. De batterij van de wagen heeft een autonomie van ongeveer 250 kilometer. Indien je de wagen reserveert voor een langer traject, kan je via deze kaart nakijken waar er overal laadpunten zijn om de batterij op te laden.

Meer info en filmpjes

www.cambio.be en www.e-cambio.be