Fair Trade gemeente

Tervuren is sinds 2012 een Fair Trade Gemeente waar we best trots op zijn.

Door de ondertekening van de Fair Trade resolutie in 2006 kiest het gemeentebestuur samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en de trekkersgroep Fair Trade Gemeente voor eerlijke en duurzame productie en consumptie vanuit het Zuiden en van bij ons.

Fair Trade is een eerlijk handelssysteem georganiseerd en gepromoot door internationale, eerlijke handelsorganisaties zoals Fairtrade International, World Fair Trade Organisation en European Fair Trade Association.

Fair Trade wil vooral een bijdrage leveren om arme kleinschalige producenten in het Zuiden meer kansen te geven op een waardig bestaan. Dankzij het internationale keurmerk voor Fair Trade kunnen zij een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en in correcte sociaal-economische omstandigheden op een milieuvriendelijke manier werken.

Fair Trade Gemeente is een campagne van 11.11.11, Fairtrade Belgium, Oxfam Wereldwinkels en Vredeseilanden i.s.m. 241 Vlaamse fairtradegemeenten en 5 provincies.

De gemeente promoot het bewustzijn rond Fair Trade via haar communicatiekanalen, initiatieven en aankopen en steunt tevens fairtrade-acties van de Oxfam Wereldwinkel, scholen en verenigingen. Verschillende Tervuurse handelaars, horecazaken, ondernemingen, scholen en verenigingen bieden ook fairtradeproducten aan of verbruiken ze.

Meer info?

gros@tervuren.be
www.fairtradegemeenten.be/tervuren