De Faire Ronde

Eerlijke en duurzame handel in Tervuren?
Op zaterdag 11 mei ontdek je tijdens De Faire Ronde initiatieven die Lokaal, Ecologisch en Fair (LEF) denken én doen en meewerken aan een eerlijke en duurzame samenleving. Benieuwd naar locaties die fair trade verkopen of gebruiken? Of die produceren volgens duurzame en ecologische principes? Of die bewust inzetten op herstellen, delen en hergebruiken?

Faire Gemeente Tervuren
Faire Gemeente is een campagne van Fairtrade België, Oxfam België, Rikolto en 11.11.11 en wordt ondersteund door het Belgisch Ontwikkelingsagentschap. De titel ‘Faire Gemeente’ geeft aan dat Tervuren een warm hart toedraagt aan eerlijke, lokale duurzame handel en bewust consumeren en er werk van maakt. De organisatie van De Faire Ronde kadert in dit engagement.

Praktisch
Je fietst of wandelt langs verschillende LEF-locaties in Tervuren op zaterdag 11 mei tussen 13 en 17 uur. Gratis deelname en vrije start
en einde bij de Oxfam-Wereldwinkel (Hof van Melijn, Melijndreef). Op een aantal locaties kan je ook terecht voor een woordje uitleg, een geschenkje, een workshop, een pitstop met muziek en hapje of tapje, … De Faire Ronde valt dit jaar samen met ArTiesTenToer (www.tervuren.be/artiestentoer) en dan kan je beide evenementen combineren. Je maakt ook kans op een duurzaam geschenk.
Hiervoor geef je je stempelkaart af aan De Wereldwinkel of post je ze in hun brievenbus (Melijndreef 2A - Tervuren) tot en met zaterdag 18 mei 2024.

Hier vind je meer info over de wandel- en fietsroute en de stempelkaart.