Horeca

Via een aanvraagformulier moet je voor een horecazaak o.a. volgende formaliteiten in orde brengen:

- de vergunning gegiste/sterke dranken

TypeGegiste drankenSterke dranken
VastPositief bericht van de gemeente, na controle brandveiligheid, hygiëne en strafregister. Niet nodig indien gegiste drank enkel geserveerd wordt bij maaltijdenVergunning van de gemeente, na controle brandveiligheid, hygiëne en strafregister
ReizendPositief bericht van de gemeente, na controle strafregisterVergunning van de gemeente, na controle strafregister
Occasioneel (fuif, evenement)Gemeente kan autonoom formaliteiten bepalenGemeente kan autonoom formaliteiten bepalen. Let op: voor openbare sportieve, culturele en politieke manifestaties is een speciale machtiging vereist (art. 9)

Vraag je uittreksel strafregister hier aan.

- de toelating voor het plaatsen van kansspelautomaten

Vergeet ook Sabam, de billijke vergoeding en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedingsketen (FAVV) niet.

Een startende horecazaak staat nog meer dan andere bedrijven bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Om starters optimaal te begeleiden ontwikkelde Horeca Vlaanderen een lijvige startersbrochure met alle formaliteiten en een aantal handige tips. Je kan de brochure hieronder downloaden.

Horecazaken

Onze gemeente telt heel wat horecazaken. Hier vind je een lijst van deze zaken. Staat jouw horecazaak niet in deze lijst? Laat het ons weten via ondernemen@tervuren.be.

Meer info?

Algemeen secretariaat
02 766 53 00
info@tervuren.be
www.horecavlaanderen.be/horeca-vlaanderen