U bent hier

Pin- en pukcode aanvragen

Ben je jouw codes kwijt?

Met de app 'Itsme' kan je veilig inloggen op online toepassingen van de overheid zoals Tax-on-web. Je hebt hiervoor geen pin- en pukcode van je identiteitskaart of verblijfskaart nodig, enkel een smartphone en een toegang tot pc-banking (bankkaart en kaartlezer van de bank).

Hoe aanvragen?

Online

Codes kwijt

Hoe opnieuw aanvragen?

1. Vraag nieuwe pincode aan via ons e-loket
2. Wanneer de codes beschikbaar zijn, word je hiervan op de hoogte gesteld en moet je een afspraak maken met onze dienst. Dat kan 3 tot 4 weken duren.

Pincode geblokkeerd

Als je 3 keer een verkeerde pincode invoert, word je kaart geblokkeerd.

Hoe deblokkeren?

Maak een afspraak bij de dienst burgerzaken en breng je identiteitskaart of verblijfskaart alsook je Pin- en pukcode mee. 
Ben je jouw pukcode kwijt? Dan moet je nieuwe codes aanvragen.

Geen 2 tot 3 weken tijd om op de codes te wachten? Of geen kaart met pin- en pukcode?

Als je dringend toegang moet hebben tot een beveiligde site en je kan geen 2 tot 3 weken wachten op je code of je hebt geen verblijfskaart met pin- en pukcode, dan kan je een digitale sleutel aanvragen. Met deze sleutel kan je ook toegang krijgen tot de beveiligde website zoals tax-on-web, mijn burgerprofiel,…

Hoe aanvragen?

Stuur een mail naar burgerzaken@tervuren.be met een kopie van je eID/paspoort. Wij sturen nadien een activatiecode om de sleutels aan te vragen.

 

Snelbalie

Wat moet je doen?

Vraag de codes aan via de snelbalie.

Wat breng je mee?

  • je eigen identiteitskaart of verblijfsvergunning
  • als je de codes voor iemand anders aanvraagt: een volmacht van de betrokkene en een kopie van zijn/haar identiteitskaart