U bent hier

Onderdanen NIET- Europese Unie – eerste aanmelding

Voor een eerste aanmelding kom je minstens een half uur voor sluitingstijd langs.

Verblijf van maximum drie maanden

Wat breng je mee?

  • geldig nationaal paspoort en visum type C, indien verplicht voor België

  • 2 pasfoto’ s

Afgeleverd formulier: aankomstverklaring geldig voor maximaal drie maanden , tenzij het visum een kortere duur bepaalt.
 

Verblijf van meer dan drie maanden

Wat breng je mee?

  • Geldig nationaal paspoort met eventueel visum type D (indien verplicht voor België)

  • Nodige documenten : hangt af van statuut ( werknemer , student ,….)

  • 2 pasfoto’s ( met witte, egale achtergrond)

Verhuis naar het buitenland

Als je naar het buitenland verhuist, moet je aangifte doen bij de dienst Vreemdelingen ten laatste de dag voor uw vertrek. Je ontvangt een model 8 (= bewijs van afschrijving)

Wat breng je mee?

Je elektronische verblijfskaart  en die van de gezinsleden die mee verhuizen

  • Je nieuwe adres in het buitenland

Let op:  Vanaf het moment dat je je hebt laten afschrijven naar het buitenland is het niet meer mogelijk om attesten aan te vragen.

Meer info: vreemdelingenzaken@tervuren.be