Katia, verzorgende thuisdiensten

Katia Poels werkt al ruim dertig jaar als verzorgende in de thuiszorg voor gemeente Tervuren.

Katia: “Ik sta in voor de persoonlijke verzorging van mijn zorgvragers. Maar ik help ook bij het bereiden van maaltijden en bij de boodschappen. En soms begeleid ik iemand bij een doktersbezoek. Daarnaast behoren ook wassen, strijken en administratieve taken zoals documenten klasseren en betalingen in orde brengen tot mijn takenpakket. 

Waardevol contact

Sommige zorgvragers hebben het door ziekte of ouderdom mentaal wat moeilijker. Ik probeer hen dan zo goed mogelijk bij te staan. Een luisterend oor bieden is heel belangrijk in deze job. We slaan een babbeltje of drinken samen koffie. Dit contact is voor mij erg waardevol. Wat me het meeste voldoening geeft? De glimlach op hun gezicht wanneer ik bij hen langskom. En het besef dat ze dankzij mijn hulp langer thuis kunnen wonen.

Fijn team

Als verzorgende werk je erg zelfstandig. Toch maak ik ook deel uit van een fijn team. Op onze tweewekelijkse teamvergadering is alles bespreekbaar. Ik krijg er de ruimte om even te ventileren als het nodig is. Met vragen of onduidelijkheden kan ik ook bij mijn verantwoordelijke
terecht. Zij geeft me bovendien inspraak in het bepalen van mijn uurrooster. Dat is top! Als verzorgende bij gemeente Tervuren krijg je de kans om je meerdere keren per jaar bij te scholen. Dat is nodig om te blijven groeien in je job. Een kans die ik met beide handen grijp, want volgens mij ben je nooit te oud om te leren."