Danny, Roger en André, team WEB

Ontwaken zonder wekker, doen waar je zin in hebt en eindeloze weekends … Niets dan rooskleurige vooruitzichten voor arbeiders Danny, Roger en André. Binnenkort lonkt het pensioen en kuisen deze drie ervaren krachten hun schup definitief af. De dienst werken in eigen beheer (WEB) kijkt alvast uit naar gedreven opvolgers.

Jullie functies staan binnenkort vacant. Waarom mogen kandidaten niet aarzelen om te solliciteren?

André: “Bij WEB beschikken we over kwaliteitsvol materiaal en degelijke werkkleding. Onze machines zijn betrouwbaar en uitstekend onderhouden. Bovendien kunnen we door de recente uitbreiding van ons wagenpark onze taken efficiënter uitvoeren. En als je functie een specifieke vorming of examen vereist – denk bijvoorbeeld aan het besturen van een heftruck of vrachtwagen – dan krijg je daarvoor een vergoeding.”

Roger: Onze werkdag begint gewoonlijk om 7.45 uur en eindigt om 16.45 uur, behalve op vrijdag, dan stoppen we al om 16.15 uur. Omdat de werkdag relatief lang is, wordt dit tweewekelijks gecompenseerd met een extra lang weekend. Naast de 33 vakantie- en feestdagen, krijg je zo twee vrije vrijdagen per maand. Bovendien is onze verlofregeling heel flexibel, we zijn niet gebonden aan het bouwverlof. Verlofaanvragen worden goedgekeurd zolang ze geen invloed hebben op de werkopdrachten."

Danny: “Wie ervoor kiest om bij ons aan de slag te gaan, wordt beloond voor het geleverde werk. Zo ontvang je een toelage wanneer je buiten de reguliere diensturen wordt opgeroepen. Voor dringende avond- of weekendinterventies waar onze specifieke expertise voor nodig blijkt, bijvoorbeeld bij een elektriciteitspanne, ontvang je een zogenaamde verstoringstoelage.”

Welke troeven heeft WEB nog in petto?

André: “Er is veel aandacht voor fysiek en mentaal welzijn. Zo ontving elke ploeg afgelopen zomer een koeltas en zonnebrandmelk. En op dinsdag worden we verwend met gratis soep en fruit.”

Danny: “Ook goed om te weten: medewerkers hebben sinds januari de mogelijkheid om een fiets te leasen. Daarnaast ontvang je een fietspremie van 0,35 euro per kilometer. Een mooi extraatje voor wie, net als ik, dagelijks met de fiets van en naar het werk rijdt. Zo zie je maar, werken bij WEB gaat gepaard met heel wat voordelen.”