U bent hier

Bewonerskaart aanvragen

Als bewoner van de betaal- of blauwe zone kun je een gratis bewonerskaart aanvragen om onbeperkt te parkeren in de blauwe zone en de betalende zone van de parkomgeving. Van 17u tot 9u parkeer je er ook gratis mee in de betaalzone van het handelscentrum. Zo kun je al een uur gratis parkeren in je eigen straat terwijl er eigenlijk nog betaalregime geldt. Ook in de parkomgeving kun je onbeperkt en gratis parkeren met de bewonerskaart. 

Wat moet je weten? 
- Enkel de bewoners van de betaalzones en de blauwe zones hebben recht op een bewonerskaart. 
- Per adres zijn maximaal twee bewonerskaarten verkrijgbaar: de eerste bewonerskaart is gratis, de tweede kost € 150 per jaar. 
- De bewonerskaart is rechtstreeks aan een nummerplaat gekoppeld en dus niet overdraagbaar.

Hoe aanvragen?

Online

Via be.streeteo.com
Klik op “Onze Steden”, kies Tervuren en klik vervolgens op "Parkeerkaarten". Vul het aanvraagformulier in en voeg er een uittreksel van je ID-kaart en kopie van het inschrijvingsbewijs (roze kaart) bij. Rij je met een lease/bedrijfswagen? Bezorg ons dan ook een attest waarin vermeld staat dat de aanvrager de gebruikelijke chauffeur is.

Snelbalie

Via de parkeerwinkel van Indigo aan de ondergrondse parking naast de markt. Breng je ID-kaart en inschrijvingsbewijs (roze kaart) mee. Rij je met een lease/bedrijfswagen? Bezorg ons dan ook een attest waarin vermeld staat dat de aanvrager de gebruikelijke chauffeur is.