U bent hier

Parkeren AfricaMuseum

Met de opening van het AfricaMuseum is er nood aan voldoende parkeerplaatsen voor de bezoekers. Het gemeentebestuur heeft altijd geijverd voor een goede definitieve oplossing bij de Regie der Gebouwen, de beheerder van het museum.

Definitieve parking

Als definitieve parking zal de pendelparking aan de tramterminus 44 worden uitgebreid, maar deze parking zal pas tegen eind 2020 beschikbaar zijn.

Tijdelijke oplossing

In afwachting werd voorgesteld om een tijdelijke parking (160-tal plaatsen) aan te leggen op het terrein tegenover het museumgebouw, eigendom van de federale staat. Tegen de bouwvergunning werd echter opschortend beroep aangetekend door de buurt. Als het beroep ongegrond wordt verklaard, kan de aanleg van deze tijdelijke parking in het voorjaar van 2019 starten.

Welke parkeermogelijkheden zijn er nu?

- Het museum heeft onder andere akkoorden afgesloten met het Total station en het restaurant Le Chalet Vert (ingang via de Grensstraat) voor het gebruik van hun parking.

 - Het museum organiseert in het weekend/tijdens schoolvakanties shuttlediensten bij donker of slecht weer naar de wagen in de buurt.

- De betaalparking Markt in het centrum van Tervuren is beschikbaar en op een 10-tal minuten wandelen van het ontvangstpavilioen.

- In het weekend zijn het gebruik van de pendelparking aan tramterminus 44 of de personeelsparking aan het ‘CAPA’-gebouw (voorbij het museumgebouw, richting Leuven, rechterkant) goede opties.

Het museum is uiteraard ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer info vind je op de website van de Regie der Gebouwen: https://www.regiedergebouwen.be/nl/projects/africamuseum