U bent hier

Werken Ring oost

De Ring (R0) rond Brussel heeft doorheen de jaren het imago van een onleefbare en te vermijden plek gekregen. Files en ongevallen, sluipverkeer in de omliggende steden en gemeenten, versnippering van de aangrenzende groengebieden… Hier wil Werken aan de ring verandering in brengen. Deze projectvennootschap werd opgericht door de Vlaamse Regering om grote infrastructuurprojecten integraal en gecoördineerd aan te pakken. 

Startnota's per knooppunt

Werken aan de Ring wil iedereen informeren over de stand van zaken van de herinrichting van het oostelijke deel van de Ring rond Brussel. Dat deel, tussen Tervuren en Hoeilaart, omvat vier grote knooppunten: Vierarmen, Leonard, Groenendaal en Jezus-Eik. Om de mobiliteit en de leefbaarheid in de regio te verbeteren, moeten die vier knooppunten grondig worden aangepakt. Voor elk knooppunt is er een nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) nodig. Om dat proces op te starten, keurde de Vlaamse overheid vier startnota’s goed, één voor elk knooppunt.

Jouw mening telt

In deze fase van het proces zijn er nog verschillende oplossingen mogelijk. Voor elk knooppunt zijn er immers verschillende alternatieven, die terug te vinden zijn de in startnota's. 
Alle info over het volledige project kan je terugvinden op https://www.werkenaandering.be/nl/ring-oost2.
Per knooppunt vind je de brochure, de video’s en de panelen terug. Direct naar de infopagina’s over een specifiek knooppunt? Dat kan via deze links:

Iedereen kan tot en met 14 januari 2022 reacties indienen op de startnota, op één van de volgende manieren:

 • Via het online inspraakformulier 
 • Door een brief te versturen naar
  Departement Omgeving - Afdeling GOP
  Graaf de Ferrarisgebouw
  Koning Albert II-laan 20 bus 7
  1000 Brussel
 • Door een brief tegen ontvangstbewijs af te geven bij een van de betrokken gemeenten