U bent hier

Nieuws

De stijgende energieprijzen laten zich steeds meer voelen, zowel thuis als elders. Ook de gemeente schakelt een versnelling hoger en pakt een belangrijke energievreter aan: de temperatuur in de gemeentelijke gebouwen wordt daarom verlaagd naargelang de activiteit. In de gemeentelijke gebouwen gaat de thermostaat naar 19 graden en voor de gemeentelijke scholen naar 20 graden. In het woonzorgcentrum blijft de binnentemperatuur behouden op 24 graden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de wettelijke minimumtemperaturen.

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Wil jij bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter. Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan. De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Van 3 tot en met 9 oktober is het Week van de Handhaving in verschillende steden en gemeenten. Ook in Overijse, Hoeilaart en Tervuren doen mee. Er zal deze week extra gecontroleerd worden op zwerfvuil en sluikstort. Indien nodig zullen er GAS-pv's worden opgesteld.

De week van de Handhaving is een initiatief van Mooimakers. Handhaving is het sluitstuk van een effectief en integraal zwerfvuil- en sluikstortbeleid richting mentaliteitswijziging. 

Op dit moment maakt de gemeente een aantal woningen in de Ravensteinwijk klaar om tijdelijk Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Voor de inrichting zijn we nog op zoek naar zetels, kleerkasten, tafels en stoelen. Ook koffiezetapparaten of Senseo’s, mixers en pollepels zijn welkom.

Kan jij ons daarbij helpen?

Mail naar hulpvooroekraine@tervuren.be of bel naar 02 766 52 02.

Dan contacteren wij je voor verdere afspraken. Alvast hartelijk dank!

 

Onze gemeente en inwoners dragen hun steentje bij om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Hier geven we je graag een update.

Hoeveel vluchtelingen zijn er vandaag in onze gemeenten?

Op dit moment vangen we 213 mensen op in Tervuren:

  • 113 vrouwen
  • 18 mannen
  • 82 kinderen

 

Wie vangt deze mensen op?

De onderneming Wikipower biedt groepsaankopen voor gas en elektriciteit aan, ook in Tervuren. Onze gemeente werkt echter niet samen met Wikipower. Voor vragen en opmerkingen kan je bij hen terecht:

info@samen-tervuren.be

02 319 13 38

Onderaan deze pagina vind je de brief die inwoners mogelijk in de bus gekregen hebben.

Te droge, te natte of te hete zomers? Je kan je tuin eenvoudig klimaatbestendiger maken. Verbeter de wateropname van je tuin en omgeving met diepwortelende bomen en struiken. Beter dan een gazon! Geniet van het verfrissend airco-effect van een boom op een hete dag. Beter dan een parasol! Jouw tuin kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Bestel ten laatste op 15 oktober je streekeigen plantgoed met de actie ‘Behaag je tuin’.

Vanaf oktober komen er in de vogeltjeswijk in Moorsel drie proefopstellingen voor het verkeer. De voorstellen vloeien voort uit de denkdag over de wijk eerder dit jaar. Ze moeten het sluipverkeer aanpakken en de verkeersleefbaarheid verhogen. In het voorjaar van 2023 wordt samen met de buurt beslist welke oplossingen definitief worden.

Van oktober 2022 tot januari 2023: eenrichtingsverkeer en Sterrebeeklaan geknipt

De Regie der Gebouwen heeft een firma aangesteld om de Leuvense poort in het park van Tervuren te voorzien van stelschoren, waardoor deze ten laatste midden september 2022 weer toegankelijk zal zijn voor fietsers en voetgangers.

In december 2021 werden er stabiliteitsproblemen vastgesteld aan één van de steunbalken van de Leuvense poort. De Regie der Gebouwen, die deze poort beheert, heeft de poort toen onmiddellijk gestut om de veiligheid van de voorbijgangers te garanderen.

De vaccinatiecentra in Vlaanderen zijn gestart met mensen uit te nodigen voor een herfstvaccinatie. De eerste afspraken voor vaccinatie worden volop gepland.

Eerste uitnodigingen naar kwetsbare groepen en zorgverleners

Voor mensen vanaf 65 jaar, mensen met verzwakte immuniteit en voor wie werkt in de zorg is de herfstvaccinatie sterk aanbevolen. Zij zullen eerst uitgenodigd worden.

Pagina's