U bent hier

Nieuws

Behaag je tuin met streekeigen planten
Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant 

Onze gemeente neemt deel aan de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ van de regionale landschappen van Vlaams-Brabant. 
Jouw tuin, groot of klein, kan mee een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant en zorg zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw. 

Het is verboden om een drone te laten stijgen, landen of vliegen in de wijde omgeving van 500 meter langs het parcours van het WK Wielrennen. Het verbod geldt van 1 uur voor tot 1 uur na de verwachte doortocht. Het parcours en het tijdschema van de doortochten vind je op www.wkwielrennentervuren.be

Op die momenten vliegen er helikopers van de televisieploegen en de politie door het luchtruim en kunnen drones voor gevaar zorgen.

Het volledige politiebesluit van de Provincie Vlaams-Brabant vindt je onderaan deze pagina.

Extra momenten eerste prik

Deze week werd beslist dat onze vaccinatiecentra nog meer vaccinatiemomenten  organiseren voor personen die hun eerste prik nog moeten krijgen of tot hiertoe twijfelden en nu toch nog een afspraak wensen. Het gaat hier bijvoorbeeld over jongeren die de komende weken 12 jaar worden.  Ze moeten zelf een afspraak maken in het vaccinatiecentrum, de overheid verstuurt geen uitnodigingen meer.

Van 21 september tot 4 oktober zal de MIVB slijpwerken uitvoeren op tramlijn 44. De werken vinden plaats tussen 23.30 en 4.30 uur.

Om een maximaal comfort te bieden aan de omwonenden en de reizigers worden de tramsporen regelmatig geslepen. Op die manier worden oneffenheden op de bovenkant van de sporen weggewerkt zodat de trams zo vlot mogelijk kunnen doorrijden.

De werkzaamheden gebeuren ’s nachts en kunnen voor tijdelijke hinder zoals lawaai of stof zorgen. De MIVB stelt alles in het werk om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Bewoners genieten van de nazomer

In woonzorgcentrum Zoniën verloopt alles rustig en zijn er op dit moment geen gekende besmettingen met COVID-19.

De bewoners profiteren van de mooie dagen en trekken er af en toe samen met ergotherapeuten, animatoren en enkele vrijwilligers op uit voor een heerlijke wandeling.

Niks beter dan de boslucht van het Zoniënwoud!

Vertegenwoordiging in de Seniorenadviesraad

Deze zomer stelde onze gemeente een schoolvervoerplan op punt voor elke basisschool in het centrum met als doel de verplaatsingen van en naar school veiliger en duurzamer te maken. Samen met de start van het nieuwe schooljaar worden meteen de eerste maatregelen van de schoolvervoerplannen in de praktijk omgezet.

Een plan voor en door alle betrokkenen

Al meer dan 1.000 attesten leverde het in juni vernieuwde e-loket van de gemeente af. Een succes! Meest gevraagd waren het attest strafregister, de reistoelating voor een minderjarig kind, het attest van woonst en het attest van gezinssamenstelling. Sinds kort kan je via het e-loket ook gratis een nieuwe pincode voor je elektronische identiteitskaart aanvragen. Via het e-loket kan je in totaal 23 documenten (attesten, aktes) aanvragen. Ze worden veilig en snel afgeleverd in je mailbox: 7 dagen per week en 24 uur per dag.

Sluiting vaccinatiecentra midden oktober

Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kunt

Na de bombardementen van mei 2021 heeft de bevolking van de Gaza strook meer dan ooit nood aan medische hulp. De vele gewonden en daklozen hebben dringend verdere verzorging, medicatie en bescherming tegen COVID-19 nodig. Psychologische hulp is ook noodzakelijk vermits de inwoners reeds getraumatiseerd zijn door aanhoudende dreiging en geweld. Dokters van de Wereld is er sinds 2006 actief in de zwaar beschadigde zorginstellingen en helpt mee om het gezondheidssysteem overeind te houden.

Steun noodzakelijk

Pagina's