U bent hier

Nieuws

Verschillende inwoners maken melding van misleidende coronapost in de bus. Zo zijn er flyers die je proberen te vertellen dat het dragen van een mondmasker niet nuttig of zelfs ronduit gevaarlijk is. Of dat het coronavirus niet erger is dan een griep.De folders zijn soms professioneel gemaakt en de theorieën lijken ondersteund te worden door experts. Deze verhalen kloppen uiteraard niet, maar ze zijn wel schadelijk omdat ze toch een aantal mensen weten te overtuigen of op zijn minst twijfel zaaien.

Ook online

Maandag 7 december staat de gemeenteraadscommissie Interne zaken/Financiën/Ruimte op de agenda. Deze is digitaal en kan je mee volgen via een livestream. Gebruik deze link vanaf 19.30 u. https://www.youtube.com/user/gbtervuren

Wat is een gemeenteraadscommissie?

Je kan je kind via het elektronisch aanmeldingsformulier op www.naarschoolinjebuurt.be aanmelden voor inschrijving in een Tervuurse basisschool (GBS-Tervuren, GBS-Moorsel De Fonkel, GBS-Vossem, GO! De KATtensprong, Mariaschool, Sint-Annaschool, Steinerschool Kristoffel), in de basisschool van het Heilig-Hartcollege of in de gemeentelijke basisschool De Letterbijter van Wezembeek-Oppem.

Koop deze eindejaarsperiode originele, lokale cadeaus en steun onze plaatselijke handelaars. Dat is de boodschap van ‘Koop Lokaal in Vlaams-Brabant’, de campagne waarmee onze provincie alle winkels in Vlaams-Brabant een extra steuntje in de rug wil geven.  

En jij kan helpen. Niet alleen door lokaal te kopen, maar ook door een leuke videoboodschap in te sturen waarin je vertelt waarom jij uitgesproken voor lokaal kiest. Misschien win je er zelfs nog een leuke prijs mee!  

Zo maak je de handelaars en jezelf blij en wordt het écht een dubbel feest. 

Vanaf 1 december openen de winkels ook in Tervuren. Houd zeker rekening met een aantal maatregelen:

 • winkel functioneel, geen ‘funshoppen’
 • blijf maximaal 30 minuten in de winkel
 • ga alleen winkelen, tenzij met iemand die hulp nodig heeft of minderjarig is
 • houd je aan de zes gouden regels in en rond de winkels die je bezoekt:

          Was je handen, houd 1,5 meter afstand, beperk nauwe contacten, doe je activiteiten liefst buiten, denk aan de kwetsbare mensen en volg de regels over samenscholingen.

Vanaf morgen mogen niet-essentiële winkels de deuren opnieuw openen. Dat wil ook zeggen dat het niet meer mogelijk is om met een bewonerskaart gratis te parkeren in de zone Handelscentrum. Deze maatregel gold zolang de overheid beslist om de winkels te sluiten in de strijd tegen het coronavirus.

Meer info:

02 430 79 35

parkeren.tervuren.be@streeteo.com

Is jouw situatie door de coronacrisis veranderd en heb je hulp nodig?

De dienst welzijn van het Sociaal Huis verleent financiële, materiële, sociale, medische of psychosociale hulp aan wie extra ondersteuning nodig heeft in deze crisis.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

 • Hulp bij huisvesting
 • Hulp inzake energie
 • Psychosociale hulp
 • Hulp inzake gezondheid
 • Hulp bij digitale toegankelijkheid
 • Financiële hulp
 • Hulp voor gezinnen in nood

Hulp op maat.

Door de coronamaatregelen is er op dit moment enkel een verkoop met take-away mogelijk voor verenigingen. De gemeente wil hen daarbij ondersteunen en heeft daarom een uitleendienst met coronamateriaal opgezet.

Ben je lid van een vereniging en wil je een verkoop organiseren? We stellen je een pakket met coronamateriaal voor.

Wat zit er in het pakket?

Al het nodige ontsmettings-en poetsmateriaal: handgel, zeep, doekjes,… maar ook drukwerk om de coronamaatregelen duidelijk te maken (zie bijlage).

Het is verboden om vuurwerk af te steken, zowel op privaat als openbaar domein van vrijdag 20 november 2020  tot en met 17 januaru 2021. Het verbod geldt ook voor geluidskanonnen, wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht en het gebruik van pyrotechnische artikelen allerhande.

Wie interesse heeft, kan vanaf volgende week dinsdag 24 november de digitale gemeenteraad meevolgen via een live stream. Gebruik deze link vanaf 20 uur: https://www.youtube.com/user/gbtervuren/videos

Wat is nu precies de gemeenteraad?

Pagina's