U bent hier

Nieuws

Gisteren werden de bewoners van de afdeling De Hazelaar voor de 2de keer getest. De resultaten zijn ondertussen gekend: er zijn nog enkele bijkomende positieve gevallen vastgesteld. De bewoners en hun familieleden zijn op de hoogte gebracht.

Hazelaar uit quarantaine

Worden de Brabantse Wouden waar het Zoniënwoud deel van uitmaakt, een nationaal park? Recent selecteerde de Vlaamse minister voor omgeving de Brabantse Wouden als een van de beloftevolle kandidaten om nationaal park te worden. Uiteindelijk zal er plaats zijn voor vier nationale parken in Vlaanderen.

Aangepast test- en quarantainebeleid voor bewoners en medewerkers in de woonzorgcentra

De coronacijfers in ons land gaan door de omikronvariant opnieuw de slechte kant op. Deze nieuwe variant is zeer besmettelijk en het is nog niet duidelijk hoe het ziektebeeld zal verlopen bij de meest kwetsbaren en de ouderen in onze samenleving. In alle woonzorgcentra is én blijft voorzichtigheid daarom aangewezen. De Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg ontwikkelde een aangepast test- en quarantainebeleid voor bewoners en medewerkers in de woonzorgcentra.

Op de gemeenteraad van 16 december 2021 werd het reglement voor de organisatie van ambulante handel aangepast. Het nieuwe reglement en het nieuwe aanvraagformulier werden toegevoegd op de webpagina rond ambulante handel

Wat is er veranderd?

Vanaf 6 januari wordt de parkpoort aan de Kastanjedreef verbreed van vier naar negen meter. Voor fietsers en voetgangers betekent deze verbreding alvast een veiligere oversteekplaats. Er wordt daarbij rekening gehouden met de erfgoedwaarde van de parkpoort. Ook voor plaatselijk verkeer biedt de verbreding een praktische oplossing.

Veilige oversteek voor voetgangers en fietsers

Einde quarantaine voor de afdeling De Beuk

Eerder deze week werden de bewoners van afdeling De Beuk voor een tweede maal getest. De resultaten zijn inmiddels gekend. 
De bewoners die een tweede keer negatief testten, mogen opnieuw hun kamer verlaten. Zij mogen terug deelnemen aan de animatie activiteiten en samen eten in de dagzaal.
Bezoek wordt voor deze mensen ook terug toegestaan op de kamer, mits het dragen van een mondmasker. 

Veilig de kerstdagen door

Voor jongeren zijn er in de paas- en zomervakantie weer de spetterende sportweken van vrije tijd Tervuren. Wie zin heeft in actie, avontuur en heel veel fun, is hier aan het juiste adres. Een team van professionele monitoren staat klaar om de jongeren te begeleiden. De deelnemers krijgen een kwalitatief, gevarieerd en veelzijdig sportprogramma aangeboden, aangepast aan hun leeftijd en niveau.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Op het voormalige voetbalveld aan de Lijsterlaan in Moorsel werkt de gemeente aan een nieuw loofbos met inheemse en klimaatbestendige bomen. Biodiversiteit staat op nummer één op deze nieuwe speel- en ontspanningsruimte. Heel wat enthousiaste vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de boompjes aan te planten.

Sinds 2015 woedt er een burgeroorlog in Jemen met een humanitaire ramp als gevolg. Een belangrijk deel van de bevolking leeft er in vluchtelingenkampen. Ook in Libanon zijn veel mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld in buurland Syrië. De ontheemde gezinnen leven in armoede met gebrekkige voedsel-, nuts- en zorgvoorzieningen. In Jemen worden ze  bijkomend geconfronteerd met bombardementen en extreme weersomstandigheden.

Omwille van een aantal besmettingen met COVID-19 werd er de afgelopen dagen druk getest in Zoniën.

Ondertussen weten we dat de resultaten van de bewoners van de afdeling De Wilg allemaal negatief zijn.

We blijven voorzichtig en passen de nodige veiligheidsmaatregelen toe.

 

Einde quarantaine De Wilg

De bewoners van de Wilg hoeven op basis van de testresultaten niet langer in quarantaine te blijven op hun kamer en kunnen opnieuw genieten van het gemeenschappelijk leven op de eigen afdeling.

Pagina's