U bent hier

Nieuws

Diefstal in gebouwen

157 inbraken

Vanaf april verandert de regeling voor plastic verpakkingsafval. In de Nieuwe Blauwe Zak sorteer je voortaan al je verpakkingsafval. De roze zak wordt dan overbodig en verdwijnt.

Ook dit jaar houdt de gemeentelijke dienst werken in eigen beheer weer grote schoonmaak in de straten. Haal je auto op tijd weg, er geldt een strikt en totaal parkeerverbod. Auto’s die er ’s morgens nog staan, worden door de politie weggesleept.

Tijdens die werkdagen zal telkens op een andere plaats een parkeerverbod gelden. Op de parkeerplaatsen, voetpaden en straten doen onze ploegen het volgende: snoeien, onkruid wieden, kasseien en klinkers behandelen, vegen, verkeersborden en vuilnisbakken poetsen. Tot slot worden de straatkolken door Interrand gereinigd.

Het vaccinatiecentrum in de Markthal is opgestart op maandag 22 februari. Alle inwoners van Overijse, Hoeilaart en Tervuren kunnen hier de komende maanden terecht voor een vaccin.

Ook dit jaar zal Hee Tervuren jammer genoeg niet plaatsvinden omwille van de coronacrisis. Als de coronamaatregelen het toelaten, bieden we wel een alternatief lente- en zomerprogramma aan.

EK Voetbal

De vaccinatiedagen voor bewoners en medewerkers zijn achter de rug. Tien dagen na de laatste vaccinatiedag biedt het vaccin een optimale bescherming en die kaap hebben we vandaag bereikt. Er zijn overigens geen besmettingen te melden, wat heel goed nieuws is.

Versoepeling van de bezoekregeling

Sinds november vorig jaar moet pluimvee opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook als je slechts enkele kippen houdt. Het voederen van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier zodat contact met wilde vogels onmogelijk is.
Omwille van een bijkomende besmetting met het H5-vogelgriepvirus bij wilde vogels in ons land, oordeelt het FAVV dat het risico op besmetting van gehouden pluimvee nog steeds reëel is. De ophokverplichting blijft dus van kracht. Voor roofvogelhouders zijn er enkele versoepelingen uitgewerkt.

Er zijn heel wat vragen over de vaccinaties tegen COVID-19. Wanneer ben ik aan de beurt? Krijg ik een uitnodiging? Enz…Dat is normaal. We hebben echter nog niet op alle vragen een antwoord. Weet dat we er de komende weken alles aan doen om de onduidelijkheid zoveel mogelijk weg te nemen.

Wat weten we wel al?

De vaccinatiecentra in de Markthal te Overijse en de Skyhall te Zaventem krijgen stilaan vorm.
Alle inwoners van Tervuren zullen tussen maart en oktober terecht kunnen in de markthal om een vaccin te krijgen. 

Er duiken momenteel frauduleuze berichten op via mail en sms over zogezegde coronapremies. Het gaat om premies die zouden uitgaan van de Vlaamse of de Federale overheid. In het bericht dat je krijgt, wordt gevraagd om o.a. je bankgegevens in te vullen. Maar in plaats van een premie te ontvangen, wordt er geld van je rekening gehaald.
Wees dus altijd op je hoede als je een onverwacht bericht krijgt dat niet persoonlijk aan jou gericht is. Deze berichten en applicaties zijn zeer professioneel gemaakt en lijken dan ook echt. 

Vaccinatiecampagne in woonzorgcentrum Zoniën afgerond

Vorige week vrijdag kregen de laatste bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum de 2de dosis van het vaccin tegen COVID-19.  Bijna 80% van de medewerkers werd gevaccineerd. Een mooi resultaat!

Versoepelingen binnen Zoniën

Er komen heel wat vragen over een mogelijke versoepeling van de bezoekregeling in Zoniën. Dat is begrijpelijk nu de vaccinatiecampagne bij bewoners én medewerkers is afgerond.

Pagina's