U bent hier

Nieuws

Door een aantal evenementen en wegenwerken moet je rekening houden met een tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie.

Het gaat om:

  • Gladiator Run op zondag 18 november in Vossem
  • Sinterklaasfeest op zaterdag 24 november 2018 in Tervuren centrum

Meer info

Het Sociaal Huis doet in samenwerking met de Welzijnsraad mee met de campagne " Ik zie u zitten!" Deze campagne maakt het taboe op anders zijn en mentale problemen bespreekbaar.

Iedereen heeft wel eens last van een periode dat het minder gaat. Paniekaanvallen, hooggevoeligheid, burn-out, gepest worden. Soms leidt dat tot ernstige psychische problemen. Toch wordt daar amper over gepraat. Terwijl een op vier personen in België er mee te maken krijgt.

De reizende stoelententoonstelling van ‘Ik zie u zitten!

Door uitzonderlijke omstandigheden is de dienst vreemdelingen gesloten van 19 november tot en met 30 november 2018. Tijdens die periode kunnen we je enkel met hoogdringende vragen verder helpen. Maak een afspraak via 02/766.52.25.

Alvast bedankt voor het begrip.

Sinds kort hangen vier immense glas-in-lood ramen aan de Vlaams-Brabantse poorten van het Zoniënwoud: Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode. Met deze werken verwijst kunstenaar Kristof Morel naar de ontwikkelingsstadia van vier Koesterburen: het Vliegend hert, de Grote weerschijnvlinder, de IJsvogel en de Vroedmeesterpad.

Tijdelijk werken gedurende 8 weekends.

De onderhoudswerken worden in 8 opeenvolgende weekends uitgevoerd: van 20-21 oktober tot en met het weekend van 8-9 december 2018, telkens van zaterdag 6u tot zondag 19u.

Uitzonderlijke hinder

Tijdens de werken zal baan 07L/25R gesloten worden. Daardoor zal het preferentieel baangebruik niet altijd gevolgd kunnen worden tijdens het weekend. Baan 19 zal dan de voorkeursbaan zijn om te landen en op te stijgen, wat mogelijk tijdelijk voor meer vliegverkeer over onze gemeente zal zorgen.

Duik de avond in, spring de bus op!

Feesten en toch op het gemak naar huis? Maar liefst 17 nachtlijnen zorgen ervoor dat je ook ’s avonds en ’s nachts comfortabel op je bestemming en veilig weer thuis geraakt. Je hoeft er zelfs niet voor te betalen, daar zorgt onze gemeente voor.

Welke nachtbussen bedienen  onze gemeente?

Nachtbus 316 Sterrebeek – Leefdaal - Leuven

Nachtbus 317 Tervuren - Leuven

Wanneer rijdt de nachtbus?

Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant

 

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt.

Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou.

Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe?

Plant een boom, haag of klimplant.  Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier.   Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit.