U bent hier

Nieuws

Je kan je kind vanaf 28 februari 2023 elektronisch aanmelden voor inschrijving voor het schooljaar 2023-2024 in een Tervuurse basisschool of in de basisschool van het Heilig-Hartcollege of van De Letterbijter in Wezembeek-Oppem.

Welke kinderen?

  • alle kinderen geboren in 2021 die voor de eerste keer naar school mogen, ook al is dit pas op 1 september 2024
  • alle kinderen die vanaf schooljaar 2023-2024 van kleuter- of lagere school willen veranderen
  • kinderen die op een wachtlijst staan

Hoe aanmelden?

Van 13 tot 17 februari vinden er werken plaats bij de diensten welzijn en burgerzaken.

Nieuwe balie voor dienst welzijn: van 13 tot 15 februari

De dienst welzijn krijgt een nieuwe ergonomische balie.  Tijdens deze werken zal de wachtruimte van het Sociaal Huis niet toegankelijk zijn. Een tijdelijk onthaal met wachtruimte is beschikbaar in de vergaderzaal naast de balie.

Bureauruimte bij dienst burgerzaken: van 16 tot 17 februari

Ben je betrokken bij een project van ontwikkelingssamenwerking met partners in het Zuiden? 
Wil je een initiatief nemen om de Tervurenaars te sensibiliseren rond de Noord-Zuidproblematiek? Dan kom je misschien in aanmerking voor een subsidie van de gemeente.

Tot 31 maart 2023 kan je een subsidieaanvraag indienen. Het gemeentebestuur kent de subsidies toe op advies van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.                                 

Het gaat meer precies om:

De oorlog in Oekraïne veroorzaakt een ernstige humanitaire crisis. Miljoenen mensen zijn gevlucht en ontheemd. Veel infrastructuur is beschadigd waardoor basisdiensten zoals gezondheidszorg, water-, voedsel- en energievoorzieningen en onderwijs op een laag pitje draaien. Gezinnen en kinderen krijgen het deze winter nog harder te verduren.
Unicef versterkt de humanitaire hulp, basisdiensten en psychosociale steun. Ze zorgen voor kinderopvang en delen generatoren, verwarmingstoestellen en winterpakketten uit aan scholen, ziekenhuizen en gezinnen.

Ben jij een kunstenaar? Schrijf je dan in voor ArTiesTenToer 2023. Het is een mooie gelegenheid om je werk te tonen, te verkopen en geïnteresseerden te ontmoeten. De afdeling vrije tijd organiseert ook een overzichtstentoonstelling in De Warandepoort en zorgt daarnaast voor een uitgebreid promotiepakket.

Tijdens de kerstvakantie kon je met het hele gezin op Twinkeltocht. De winnaars zijn nu bekend. Deze deelnemers wonnen een gemeentelijke geschenkbon:

De Leeuw Siko

Van den Haute Dirk

Van de Water Patrick

Vandenthoren Alexine

Het jaarabonnement van de speelbieb gaat naar: Haekens Vince.

 

Proficiat aan de winnaars!

Openbaar onderzoek gemeentelijk stedenbouwkundige verordening

Van 16 januari 2023 tot en met 14 februari 2023 loopt een openbaar onderzoek over het ontwerp van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening dat de gemeentelijke lijst bepaalt.

Waarover gaat het?

Vanaf maandag 9 januari start de heraanleg van het Melijnplein in Tervuren. Het plein wordt opgewaardeerd. De bestaande plantvakken worden vergroot en er wordt ook een nieuw plantvak aangelegd. Ook een deel van de betstrating zal worden aangepakt. Deze werken zullen vermoedelijk duren tot 24 februari, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Verkeersmaatregelen

Nadat eerder dit jaar het geweld in Oost-Congo terug opflakkerde moesten meer dan 200.000 mensen vluchten.  Vooral de provincies Ituri, Noord-Kivu en Zuid-Kivu zijn zwaar getroffen. Ernstige schendingen van de mensenrechten zijn schering en inslag in de Democratische Republiek Congo. Heel wat gezondheidsinstellingen werden vernield of geplunderd.

Sinds kort is de afdeling vrije tijd van onze gemeente partner van de European Disability Card. Concreet kan je als persoon met een beperking rekenen op allerlei voordelen en kortingen.

Wat is de European Disability Card?

De European Disability Card is een kaart die je kunt gebruiken als je deelneemt aan cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten.

Welke voordelen zijn er binnen de afdeling vrije tijd?

Je betaalt 20 procent van de totaalprijs voor:

               - lidmaatschap Bib

Pagina's