U bent hier

Nieuws

De gezelligste periode van het jaar komt eraan. Ook nu verdienen de winkels jouw bezoekje. Waarom ver gaan lopen? Beter lokaal kopen! Met een gloednieuwe Tervuren Twinkeltocht en een verrassende Tervuren Beleeft Kerst-kalender steken gemeente en handelaars een extra tandje bij voor alle klanten.

Aangezien er vogelgriep aangetroffen is bij wilde vogels op meerdere plaatsen in ons land, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen. Onder hobbyhouders worden de gezinnen verstaan die enkele kippen in de tuin houden, maar ook sierpluimveehouders en vogelliefhebbers die soms honderden sierdieren, sportduiven of andere vogels hebben.

De Ring (R0) rond Brussel heeft doorheen de jaren het imago van een onleefbare en te vermijden plek gekregen. Files en ongevallen, sluipverkeer in de omliggende steden en gemeenten, versnippering van de aangrenzende groengebieden …Hier wil Werken aan de ring verandering in brengen. Deze projectvennootschap werd opgericht door de Vlaamse Regering om grote infrastructuurprojecten integraal en gecoördineerd aan te pakken. 

Publieke raadpleging en infomarkten over de herinrichting van Ring Oost

De coronabesmettingen in onze gemeente blijven stijgen. Daarom hebben we de hulp van iedereen nodig om het virus te bestrijden. Zo niet moeten er nog strengere maatregelen genomen worden die we allemaal willen vermijden.

Het Overlegcomité van de overheid heeft zopas een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen genomen. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. De nieuwe maatregelen gelden van 20 november 2021 tot en met 28 januari 2022.

Gisteren werd het startschot gegeven voor een nieuwe editie van de klimaatbende. Alle leerlingen van het vijfde leerjaar uit de Tervuurse scholen zetten zich dit schooljaar opnieuw samen in met MOS Vlaams-Brabant en onze gemeente voor de klimaatstrijd. 

De 170 leerlingen uit de gemeentelijke basisscholen van Tervuren, Vossem en Moorsel, de Mariaschool en de Sint-Annaschool werden gisteren onderworpen aan een aantal proefopdrachten om zich te bewijzen als volwaardige leden van de klimaatbende. 

Nieuwe vaccinatiecentra in Tervuren en Zaventem nodigden al meer dan 11.000 65-plussers uit voor bijkomende prik.

De coronacijfers in onze gemeente gaan niet de goede kant op. Daarom moeten we nu een aan aantal maatregelen nemen om de besmettingen naar beneden te krijgen. Voorlopig zijn ze beperkt tot publieke binnenevenementen, maar we moedigen toch alle Tervurenaars aan om alert te zijn.

Ook in de privésfeer vragen we om voorzichtig te zijn met contacten. Handen wassen, goed ventileren, afstand houden en een mondmasker dragen waar het nodig is, blijven goede barrières tegen het virus. Zo kunnen we samen voorkomen dat er strengere maatregelen genomen moeten worden.

Elektronische identiteitskaarten uitgereikt vanaf april van dit jaar blijken vaak moeilijk leesbaar met een kaartlezer. De oplossing? Je software updaten.
Je wil je online aanmelden met je elektronische identiteitskaart (eID), maar dat mislukt keer op keer. De bank of de huisarts krijgt de gegevens op je elektronische identiteitskaart niet gelezen. Lastig, maar hoe komt dat?

Nieuwe chip

Twaalf elektriciteitskasten in het centrum van Tervuren kregen een laagje streetart opgespoten. Een groep Tervuurse artiesten ging daarvoor aan de slag samen met Treepack. Dieren en planten van het Zoniënwoud en het rijke historische verleden van de gemeente vormen de rode draad. Je kan het geheel bewonderen in een 3 km lang wandelparcours dat vertrekt en eindigt aan De Warandepoort (Markt 7b - Tervuren).

Meer info over het parcours en de artiesten

Extra maatregelen

Vanaf 29 oktober werden binnen de woonzorgcentra de maatregelen weer aangescherpt. In Zoniën vragen we bewoners en bezoekers om weer vaker het mondneusmasker te dragen.  Bovendien liet het Agentschap Zorg ons weten dat vanaf maandag 8 november het gebruik van het Covid Safe Ticket verplicht is in cafetaria's van woonzorgcentra.

Dragen van mondneusmasker 

Pagina's