U bent hier

Nieuws

Het autonoom gemeentebedrijf Bexit Tervuren is op zoek naar een dynamische uitbater voor de cafetaria in sportcomplex Diependal. Stel je kandidaat vóór 16 december.

Vanaf maandag 4 tot en met vrijdag 22 november worden de betonplaten in de Deromstraat en Molenweg in Duisburg vernieuwd. De helft van de rijbaan wordt ingenomen als werfzone, maar de voetpaden blijven toegankelijk. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via het centrum van Duisburg. Uiteraard blijven de woningen bereikbaar.

Omleiding Molenweg en Deromstraat

Voor beide rijrichtingen volg je de omleiding via de Heidestraat- Merenstraat- Overijsesteenweg en Schonenboomstraat.

Energie, het is een veelbesproken thema. We moeten zuiniger omgaan met ons energieverbruik. Dat is goed voor onze portemonnee en voor het milieu.

Je kan zelf heel wat ondernemen om die energiefactuur naar omlaag te halen.
Het is belangrijk om eens te bekijken of je bij de, voor jouw, geschikte energieleverancier zit. Dit kan je doen aan de hand van de V-test van Vreg. 

In het dagelijkse leven moet je voortdurend keuzes maken. Hiervoor vergelijk je de aangeboden opties.
Voor energie, en in het bijzonder voor aardgas en elektriciteit, is het niet altijd gemakkelijk een keuze te maken tussen de ene of andere leverancier of tussen twee verschillende formules van dezelfde leverancier. Bovendien wordt elektriciteit steeds duurder en is het dus eens zo belangrijk om de goedkoopste leverancier te kennen. Dit kan je zelf nagaan aan de hand van de V-test op www.vreg.be.

Tervuren engageert zich samen met 63 andere Vlaams-Brabantse gemeenten voor het klimaat. Op 18 oktober ondertekenden 64 gemeenten, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, het nieuwe klimaatengagement Vlaams-Brabant. Ook Tervuren spreekt hiermee zijn ambitie voor het klimaat uit en zet zich in om de komende jaren verder te werken aan een duurzame, leefbare en groene gemeente.

Interleuven ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Tervuren het bedrijventerrein Keiberg-Vossem, gelegen aan de Leuvensesteenweg (N3) aan de grens van Tervuren en Bertem. De aannemer startte begin 2019 met de aanleg van de infrastructuur en deze werken vorderen goed. Ondertussen werd ook het inrichtings-, uitgifte- en beheerplan op 24 september goedgekeurd door de gemeenteraad. Met deze goedkeuring wordt ook het startsein gegeven voor een eerste selectieronde waarbij ondernemers zich kandidaat kunnen stellen om zich op dit nieuwe terrein te vestigen.

De heraanleg van de voetpaden in de Vestenstraat is gestart en deze werken duren tot 30 november, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tijdens fase 2 wordt gewerkt aan het deel van de Jef Coosemansstraat tot aan de Brusselsesteenweg:

Vanaf 4 november 2019 geldt er een parkeerverbod  in de werfzone en wordt dit deel afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en bezoekers kunnen hun woning altijd bereiken.

Een omleiding is voorzien via de Puttestraat, Wijngaardstraat en Brusselsteenweg.

De nieuwe bank in de Koninklijke Moestuin zet ouderen, kinderen, sportievelingen en wandelaars aan om op een spontane manier te bewegen. De IPitup-beweegbank is een zitbank die in de eerste plaats comfortabel zit, maar tegelijkertijd mensen nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot bewegen.

Laagdrempelige oefeningen

Vanaf 1 januari 2020 krijgt krijgt de gemeente voor een periode van 20 jaar een kosteloos gebruiksrecht over de hele sportsite (17 ha), die onder meer een golfterrein, een voetbalveld, 11 tennisvelden en twee sporthallen omvat. Hier kunnen in de toekomst sportverenigingen terecht, waarbij de nadruk ligt op lokale verankering, jeugdwerking en het sociale aspect rond het sportgebeuren. Als tegenprestatie krijgt Defensie een beperkt gebruiksrecht voor haar actieve militairen op momenten dat de infrastructuur niet wordt gebruikt door de lokale verenigingen.

Naar aanleiding van de week van de mobiliteit (16 - 22 september) lanceert Autodelen.net en KVLV in samenwerking met VVSG een bevraging over mobiliteit in je buurt.

Hoe verplaats jij je meestal en wat is er in jouw buurt nodig zodat dit (nog) vlotter kan? Dat zijn vragen waarop ze via een enquête bij alle inwoners een antwoord willen. De nadruk ligt op de kansen voor gedeelde mobiliteit. Met die informatie kunnen ze aan slag om na te denken over de mobiliteit van morgen.

Pagina's