U bent hier

Nieuws

In Tervuren wonen heel wat anderstaligen. Voor de dagelijkse contacten en om zich ergens thuis te voelen is de kennis van het Nederlands voor velen belangrijk. Ook professioneel is talenkennis een extra troef. Daarom hebben we als gemeente zelf een aanbod van cursussen Nederlands voor specifieke doelgroepen.  Voor twee van onze projecten zijn we op zoek naar freelance leerkrachten Nederlands. 

Cursus Nederlands voor anderstalige ouders

Ga naar de Facebookpagina Tervuren Lekker Dichtbij. Plaats een mooie foto van jezelf met een aankoop van een Tervuurse handelszaak (vergeet de handelaar niet te taggen). Like en deel de pagina. Je maakt elke maand kans op een Tervuurse geschenkbon (van 1 juli tot 6 september).

Veel succes!
 

Sinds 20 april kreeg je opnieuw vrije toegang tot het recyclagepark. Aanvankelijk bleef de drukte beperkt, maar de laatste weken kwamen er veel bezoekers, met vaak lange wachttijden tot gevolg. Interrand start nu met een eenvoudig digitaal systeem om het bezoek op afspraak terug in te voeren.

De hoge temperaturen leiden vermoedelijk tot hoger waterverbruik. In mei leidde dat op sommige plaatsen tot tijdelijke onderbrekingen van de waterlevering via het drinkwaternet. Daarom werden er van 22 mei tot 10 juni beperkingen opgelegd voor het gebruik van drinkwater. Het is erg belangrijk dat we de komende dagen zo'n hoge pieken in het verbruik vermijden. Aan iedereen wordt dus gevraagd om spaarzaam te zijn met water: Dat geldt voor alle soorten water (grond-, leiding-, oppervlakte- en regenwater).

Interrand vraagt inwoners om hun afval zeker om 6 uur buiten te zetten.

De hitte maakt buitenwerk een pak zwaarder. Daarom besliste Interrand vorig jaar om vanaf 2020 een zomerregeling in te voeren. Inwoners worden vriendelijk verzocht om hun afval al de avond voordien buiten te zetten of zeker vóór 6 uur ’s ochtends. Vanaf woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni komen de afhalers dus zeker al een uurtje vroeger langs.

 
Hulpverleningszone Oost gaat over tot de verkoop van verschillende voertuigen en materieel. Dit brandweermaterieel wordt verkocht in de staat waarin het zich bevindt, inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken.  
 
Indien je geïnteresseerd bent, kan je jouw bod onder gesloten omslag naar het zonecollege van de Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant - Spoorwegstraat 6 - 3020 Herent sturen.
 

Onze dienst burgerzaken en welzijn ( Sociaal Huis) werken opnieuw op afspraak via www.tervuren.

Maak een afspraak

Dienst burgerzaken en snelbalie

Ook telefonisch zijn we bereikbaar via 02 766 53 53 tijdens de openingsuren van het onthaal:

o ma 9-12 en 13.30-19 uur

o di en do 9-12 en 13.30-16 uur

o wo en vrij 8.30-12 en 13.30-16 uur

Online dienstverlening:

Vanaf maandag 15 juni start de verdeling van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan de inwoners. Je kan deze mondmaskers afhalen bij je apotheek, samen met de twee filters voor zelfgemaakte mondmaskers.

Enkele richtlijnen:

Goed nieuws: het woonzorgcentrum is op dit moment vrij van Covid-19. Ook de bezoeken verlopen doorgaans vlot en bewoners en familie zijn blij om elkaar terug te zien.

Versoepeling bezoekregeling

 

Vanaf volgende week maandag 15 juni werkt de dienst welzijn (Sociaal Huis) opnieuw op afspraak via het digitale systeem.

Maak je afspraak online via www.tervuren.be

Je hoeft geen afspraak te maken als je voor het eerst naar de dienst welzijn (Sociaal Huis) komt en je nog geen maatschappelijk werker hebt toegewezen gekregen.

De vrije spreekuren zijn:

Pagina's