U bent hier

Nieuws

Gemeentehuis De Zevenster, het Sociaal Huis, vrijetijdscentrum De Warandepoort en de bibliotheek zijn gesloten op:
• dinsdag 24 december vanaf 12 uur
• woensdag 25 december
• donderdag 26 december
• dinsdag 31 december vanaf 12 uur
• woensdag 1 januari
• donderdag 2 januari

De afvalophaling van woensdag 25 december (restafval en gft) wordt verschoven naar donderdag 26 december.
Het recyclagepark is gesloten op woensdag 25 december en op woensdag 1 januari.

De gezelligste periode van het jaar komt eraan. Tijd dus om de kerstversiering boven te halen. Dat gebeurt ook in de straten van Tervuren. Mooie verlichting, dennengroen en aantrekkelijke etalages roepen een feestelijke sfeer op.

Als gemeente vinden we de bescherming van jouw privacy belangrijk. Daarom voert onze organisatie een privacybeleid dat vertrouwelijk en zorgvuldig wil omgaan met de gegevens van haar inwoners. Wij hebben onze privacyverklaring recent gewijzigd om jou nog beter te informeren over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kan de gewijzigde verklaring hier raadplegen.

Tijdens de krokusvakantie is er de derde editie van het Kinderfestival WARRE. Om alles in goede banen te leiden, zoeken we hulp om kinderen van en naar de activiteiten te begeleiden. Deelnemen aan de activiteiten is toegestaan, maar er wordt van jou niet verwacht de workshop te geven. Daarvoor hebben we een hele ploeg ter beschikking. Ben jij die SUPER(groot)ouder die ons wil helpen? Uiteraard zijn grote zussen en broers of tantes en nonkels ook welkom!

Geef ons een seintje: evenementen@tervuren.be

 

Maak jij mee de ruimte voor Vlaams-Brabant?
Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant in opmaak!

We werken een nieuwe visie uit op de ontwikkeling van wonen, werken en leven in onze provincie.  De provincie heeft daarover een eerste ontwerp van het ruimtelijk beleid voor de komende jaren gemaakt. 

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten:

Je kan je mening kwijt tijdens de publieke raadpleging die loopt van 1 december 2019 tot en met 14 februari 2020.

Kom naar het startmoment op woensdag 4 december vanaf 14u in het Provinciehuis (Provincieplein 1) in Leuven.

Binnenkort mogen studenten tijdens de blokperiode studeren in de Nettenberg. Van 2 december t.e.m. 16 december zal het Blokkot enkel in de namiddag geopend zijn. Vanaf dan is het Blokkot telkens een volledige dag open, tenzij er een scoutsactiviteit is. In december wordt enkele avonden eerder gesloten en in januari zal het blokkot niet open zijn op zondag.

De volledige periode loopt van 2 december tot 17 januari.

Een organisatie van de  JRT ( Jeugdraad Tervuren )

In juli is de gouverneur overgegaan tot het instellen van een captatieverbod op alle waterlopen in Vlaams-Brabant behalve op Zenne, Dijle, Kleine en Grote Gete, Demer en de kanalen Leuven-Dijle, Brussel-Charleroi en Brussel-Schelde. Deze maatregel was noodzakelijk omdat de toestand van verschillende ecologisch kwetsbare waterlopen achteruit ging en verschillende waterlopen dreigden droog te vallen. In oktober werd de maatregel versoepeld.

De website www.strafregister.be is illegaal. Gebruik de website niet. Men vraagt je om te betalen voor de aflevering van een uittreksel uit het strafregister, terwijl dat een gratis dienst is.

Het autonoom gemeentebedrijf Bexit Tervuren is op zoek naar een dynamische uitbater voor de cafetaria in sportcomplex Diependal. Stel je kandidaat vóór 16 december.

Energie, het is een veelbesproken thema. We moeten zuiniger omgaan met ons energieverbruik. Dat is goed voor onze portemonnee en voor het milieu.

Je kan zelf heel wat ondernemen om die energiefactuur naar omlaag te halen.
Het is belangrijk om eens te bekijken of je bij de, voor jouw, geschikte energieleverancier zit. Dit kan je doen aan de hand van de V-test van Vreg. 

Pagina's