U bent hier

Beweegbank moedigt iedereen aan tot lichaamsbeweging

De nieuwe bank in de Koninklijke Moestuin zet ouderen, kinderen, sportievelingen en wandelaars aan om op een spontane manier te bewegen. De IPitup-beweegbank is een zitbank die in de eerste plaats comfortabel zit, maar tegelijkertijd mensen nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot bewegen.

Laagdrempelige oefeningen

Er zijn zes verschillende oefenstations die bewegen zeer eenvoudig maken en goed zijn voor de conditie, kracht en stabiliteit. Aan de hand van de infopanelen op de beweegbank kunnen ouderen dus gemakkelijk aan de slag. De SAR (seniorenadviesraad) kwam met het idee en vindt de beweegbank heel nuttig om onze ouderen extra te stimuleren om in beweging te blijven.

De beweegbank is er voor iedereen

De beweegbank is in de boomgaard van de Koninklijke Moestuin geplaatst, een buurt waar al heel wat ouderen wonen. Ook de afdeling vrije tijd – sport is voorstander van de bank. Mensen met uiteenlopende behoeften kunnen er handig gebruik van maken. Zo zijn er uiteraard de ouderen, maar ook ouders die op hun kinderen in de speeltuin passen, nieuwsgierige kinderen of sportfans die in en rond het park hun work-out doen.

Aan de bank is ook een gratis app verbonden met verschillende moeilijkheidsgraden voor de lichaamsoefeningen. Op die manier wordt deze plek een ontmoetings- en beweegplaats voor iedereen.