U bent hier

Burgers krijgen het woord via ‘all-for-zero.be’

De laatste 20 jaar daalde het aantal verkeersdoden in ons land van 1500 verkeersdoden in 2001 naar 640 doden in 2019. Om het aantal ongevallen en het aantal recidivisten in ons land verder te laten dalen, moet iedereen inspanningen blijven leveren. Via het platform all-for-zero.be kan je als burger tot eind september je mening geven over drie grote verkeersveiligheidsthema’s.

Laat je stem horen!

Moet een alcoholslot verplicht worden voor iedereen die betrapt wordt met een glaasje te veel? Moeten snelheidsduivels naast een boete ook een verplichte vorming volgen? Dat zijn maar enkele van de vele vragen waarover burgers vanaf nu hun mening kunnen geven op www.all-for-zero.be

Alle burgers krijgen tot 30 september de kans om hun gedacht te zeggen over drie grote verkeersveiligheidsthema’s.

  1. Samen op (de) weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veiliger maken, rekening houdend met ieders behoeften?
  2. Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?
  3. Controles, begeleiding en vorming: welke alternatieve maatregelen en sancties zijn gepast?

Naast het invullen van de enquêtes, kan je ook deelnemen aan burgerpanels. Daarin zullen burgers in de loop van de maand september in debat gaan met een aantal experts over de verschillende thema's. De input van de panelgesprekken en de resultaten van de enquêtes zullen achteraf gebruikt worden bij de opmaak van een federaal plan voor verkeersveiligheid.