Buslijn voor Moorsel blijft

Goed nieuws voor Moorsel. De Lijn past het nieuwe vervoersplan aan waardoor de inwoners van Moorsel toch de bediening krijgen die ze verdienen. Tijdens een infoavond van De Lijn is alvast aandachtig geluisterd naar de noden en vragen.

In het oorspronkelijke vervoersplan van De Lijn zou Moorsel er sterk op achteruit gaan. Dit plan werd goedgekeurd door de vervoerregio, maar Tervuren stemde tegen omdat er veel minder bussen door Moorsel zouden rijden. De verontwaardiging was groot bij het bestuur en de inwoners. Enkel een bus tijdens de spits en flexbussen zijn niet voldoende om aan de vraag te beantwoorden en een redelijke verbinding te onderhouden met de ruimere omgeving.

Volwaardige busverbinding behouden

Vanaf januari 2025 zal er om het half uur een bus rijden tijdens de week en om het uur tijdens het weekend. Concreet zal de R81 niet via Wezembeek-Oppem rijden, maar via Moorsel. De 819, die enkel rijdt tijdens de spits, zal daarentegen via Wezembeek-Oppem rijden en niet langer via Moorsel. Kortom, Moorsel behoudt een vaste lijn met bediening gedurende de hele dag.

Oplossing in overleg met De Lijn

Sinds de aankondiging van de nieuwe plannen heeft het gemeentebestuur steeds actief meegezocht naar oplossingen voor Moorsel. De wijziging die vandaag op tafel ligt, is twee jaar geleden ook voorgesteld door de gemeente, maar door andere prioriteiten is dat voorstel niet weerhouden. Op vraag van de gemeente kwam De Lijn vorige week toelichting geven bij de plannen. Deze infoavond heeft de burgers een extra stem gegeven waardoor de gevraagde aanpassing in een stroomversnelling gekomen is.

Voor Tervuren centrum en de andere deelgemeenten verandert er zo goed als niets aan het plan. 

Gepubliceerd op  vrijdag 1 mrt 2024 om 10:08 uur