U bent hier

Campagne “Ik zie u zitten” over mentaal welzijn

Het Sociaal Huis doet in samenwerking met de Welzijnsraad mee met de campagne " Ik zie u zitten!" Deze campagne maakt het taboe op anders zijn en mentale problemen bespreekbaar.

Iedereen heeft wel eens last van een periode dat het minder gaat. Paniekaanvallen, hooggevoeligheid, burn-out, gepest worden. Soms leidt dat tot ernstige psychische problemen. Toch wordt daar amper over gepraat. Terwijl een op vier personen in België er mee te maken krijgt.

De reizende stoelententoonstelling van ‘Ik zie u zitten!

De grote gele stoel op het Warandeplein is het vlaggenschip van de tentoonstelling. Zo toont Tervuren dat het een gemeente is die iedereen ziet ‘zitten’ zoals hij is. Zo geven we letterlijk iedereen een eigen plekje, een comfortabele plek waar je op je gemak kan zijn.

De stoelen vertellen elk hun verhaal. Het is dus een creatieve tentoonstelling van grote, kleine, geknutselde, geschilderde,… stoelen, allemaal gemaakt door organisaties en mensen die zich bekommeren om ons welzijn.

Met de stoelen leer je verschillende regionale hulpverleningsorganisaties kennen die werken onder de vlag van Logo Zenneland. Ook Tervuurse initiatieven worden voorgesteld.

Je vindt de stoelen verspreid over het gemeentehuis De Zevenster, het grasveld en het vrijetijdscentrum De Warandepoort, tot 30 november 2018

www.ikzieuzitten.be