U bent hier

Centrale parking vervangt geschrapte parkings in park

Zopas werd een nieuwe parking in het park in gebruik genomen. Deze parkeerplek ligt centraal en vormt meteen een handige uitvalsbasis voor een gecombineerd bezoek aan het park, het museum en het handelscentrum. Een aantal parkeerplaatsen in het park worden geschrapt en hier gecentraliseerd.

De Parking Park bevindt zich op de hoek van de Keizerinnedreef en Kastanjedreef. Onder het terrein ligt een bufferbekken van Aquafin, een ideale ruimte om een bijkomende parking te voorzien.

Centrale ligging

De parking is centraal gelegen en maakt het voor bezoekers van het park en het museum gemakkelijk om meteen even naar het handelscentrum te trekken. Dat is meteen ook positief voor de lokale horeca en andere handelszaken.

101 parkeerplaatsen in betaalzone Park

Parking Park bestaat uit 101 parkeerplaatsen waarvan 7 voor personen met een beperking. Er worden ook 27 fietsbeugels voorzien. De nieuwe parking bevindt zich in een betalende zone met hetzelfde voordelige tarief als de overige parkeerplaatsen in de zone Park.

Parkeergelegenheid centraliseren

Een aantal parkeerplaatsen verder in het park worden geschrapt en gecentraliseerd op de Parking Park. In  totaal verdwijnen er dus geen plaatsen. Deze beslissing van Agentschap Natuur en Bos en de gemeente komt er om de natuur te beschermen en de lokale handel te ondersteunen.

Welke parkeerplaatsen verdwijnen?

  • Op de hoek van de Keizerinnendreef en de Kanstanjedreef (voor het gebouw aan de bootjes).
  • Op de Kapucienenpoortdreef en Olmendreef binnen de parkmuur

Welke parkeerplaatsen blijven behouden?

  • De parkeerplaatsen op en in de omgeving van de site Panquin blijven behouden tot de start van de werkzaamheden.
  • De parking net buiten de parkmuur wordt voorlopig ook behouden.

In de Rijkunstdreef wordt er in de bermen geparkeerd. Agentschap Natuur en Bos plaatst obstakels om foutparkeren te verhinderen. Het Agentschap Natuur en Bos voert ook de afsluitingen uit.