Nieuwe start voor GITO Tervuren met sterke partner

Vanaf 1 september 2024 wordt het Gemeentelijk Instituut voor Technisch Onderwijs(GITO) overgedragen aan de scholengroep SCOOP van het Gemeenschapsonderwijs (GO!).

Vanaf volgend schooljaar start GITO met een nieuwe partner. Scholengroep SCOOP van het GO! neemt dan de inrichtende macht over van de gemeente Tervuren. Het bestuur wil GITO klaarstomen voor de toekomst en vertrouwt die opdracht toe aan SCOOP: een positieve keuze om het technisch en beroepsonderwijs in onze gemeente te herwaarderen. Dankzij de expertise en middelen van SCOOP kan de school verder groeien en haar sterke reputatie uitbouwen. Het Gemeenschapsonderwijs is dus uitstekend geplaatst om de fakkel over te nemen.

Stap voor stap 

Het gemeentebestuur heeft de afgelopen maanden constructief samengewerkt met alle betrokkenen om de overdracht zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo is er alvast een overgangsperiode van twee jaar voor de invoering van de leerplannen van GO! Leerlingen, leerkrachten en ouders krijgen ook voldoende tijd om zich vertrouwd te maken met het nieuwe pedagogische project. De eigenheid van de school blijft daarbij weliswaar bewaard. De schaalvergroting biedt bovendien voordelen aan het personeel en de directie: zij krijgen de kans om zich nog meer te focussen op hun kerntaken. Zowel de schoolraad als de vakbonden zijn akkoord gegaan met de overdracht.

Jarenlang kwaliteitsonderwijs

GITO onderscheidt zich al sinds de jaren ‘60 door een gevarieerd aanbod van technisch en beroepsonderwijs. Vandaag genieten bijna 400 leerlingen een gedegen opleiding op een prachtige site met moderne infrastructuur. Nu bereikt GITO een nieuwe mijlpaal als secundaire school in onze regio. Ook in de toekomst zal GITO op de steun van de gemeente kunnen rekenen via de Onderwijsraad.

Gepubliceerd op  vrijdag 31 mei 2024 om 11:34 uur