U bent hier

Doortocht Tour de France op 6 juli

Op zaterdag 6 juli verwelkomen we de Tour de France in Tervuren en Duisburg tijdens de allereerste etappe van 2019. Naast de doortocht valt er die dag heel wat te beleven in onze gemeente.

Exact 50 jaar geleden passeerden de renners hier ook, meteen de eerste eindzege voor Eddy Merckx in 1969. Dit jaar komen de renners via Duisburg het centrum van Tervuren binnengereden en rijden opnieuw richting Brussel via de Tervurenlaan.

Wielerdorp met groot scherm

De Markt en de Koninklijke Moestuin worden omgetoverd tot een wieler- en speeldorp voor jong en oud: met drank- en eetstanden, een streekproductenmarkt, fietsen op rollen, springkastelen en gekke fietsen. Uiteraard mag een live-uitzending op groot scherm niet ontbreken. Na de doortocht is er nog meer sfeer met optredens van onder andere de Soulbrothers.

Strava-wedstrijd van 24 tot 30 juni

In de week van 24 tot 30 juni kunnen inwoners zich voorbereiden op de Tour. Wie goede benen heeft, kan zich meten op vier pittige hellingen in de Druivenstreek. Voor mensen van Hoeilaart, Overijse, Tervuren of Huldenberg valt er zelfs een eigen trui te winnen.

Ploegentijdrit en fietstocht voor gezinnen

Even voor de profrenners voorbijkomen, krijgen liefhebbers de unieke kans om het Tourparcours door de Druivenstreek af te leggen met de fietsclub of vrienden. Of wie het iets rustiger aan wil doen, kan deelnemen aan een bepijlde fietstocht.

Verkeersmaatregelen op www.tourdefrancetervuren.be  

De straten op het parcours worden op 6 juli vanaf 11 uur afgesloten. De meest recente verkeersmaatregelen zijn steeds terug te vinden op www.tourdefrancetervuren.be. Zo zal bijvoorbeeld de ondergrondse parking Markt aan het Warandeplein van 11 tot 17.30 uur onbereikbaar zijn tijdens de doortocht.

Programma

9 u. : start bepijlde fietstocht voor gezinnen door de Druivenstreek (vertrek tot 11 u.)

12 u. : opening wielerdorp op de Markt en Koninklijke Moestuin

12.15 u. : start ploegentijdrit voor wielertoeristen (tot 13.15 u.)

13.30u. uitreiking winnaars Strava-wedstrijd en ploegentijdrit

14.38 u. : doortocht reclamekaravaan op grondgebied Tervuren

16.47 u. : doortocht Tour de France

18 u. : start optredens met onder andere de Soulbrothers

22 u. : einde

 

Alle info op: www.tourdefrancetervuren.be