U bent hier

Nieuws

Heb je als oudere nood aan extra zorg of gezelschap? Zoek je een veilige en huiselijke plek waar je vader of moeder enkele dagen per week kan doorbrengen? Ben je mantelzorger en kan je soms wat extra tijd voor jezelf gebruiken? Ons centrum voor dagverzorging de Den kan voor jou het verschil maken.

Neem contact op met de verantwoordelijke voor meer informatie of om een proefdag in te plannen.

02 785 01 06

dagverzorgingscentrum@tervuren.be

Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt? Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, stellen ook burgers hier zich vragen over hun veiligheid.

Voortaan heb je een keuzemenu  voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

Voortaan heb je een keuzemenu  voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

Ben je betrokken bij een project van ontwikkelingssamenwerking met partners in het Zuiden? 
Wil je een initiatief nemen om de Tervurenaars te sensibiliseren rond de Noord-Zuidproblematiek? Dan kom je misschien in aanmerking voor een subsidie van de gemeente.

Tot 31 maart 2020 kan je een subsidieaanvraag indienen. Het gemeentebestuur kent de subsidies toe op advies van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.                                        

Het gaat meer precies om:

De inbraakcijfers van de Politiezone Voer en Dijle (VODI) voor 2019 zijn bekend. Hieruit blijkt een daling van maar liefst 35% in vergelijking met 2018 in Tervuren. Extra agenten op het terrein en nieuwe technologieën om inbraken te voorkomen of op te lossen, blijken te werken.

De lenteveegactie zal dit jaar plaats vinden op 30 en 1 maart en 1, 2, 6, 7 en 8 april. Tijdens die werkdagen zal telkens op een andere plaats een parkeerverbod gelden. Op de parkeerplaatsen, voetpaden en straten doen onze ploegen het volgende: snoeien, onkruid wieden, kasseien en klinkers behandelen, vegen, verkeersborden en vuilnisbakken poetsen. Tot slot worden de straatkolken door Interrand gereinigd. Na de veegactie in het centrum van Tervuren is het de beurt aan Duisburg, Moorsel en Vossem op  6, 7en 8 april.

Data

Ouders kunnen hun kind vanaf 2 maart 2020 elektronisch aanmelden voor inschrijving in een Tervuurse basisschool, in de basisschool van het Heilig Hartcollege of in de gemeentelijke basisschool De Letterbijter van Wezembeek-Oppem.

Welke kinderen?

  • alle kinderen geboren in 2018 die voor de eerste keer naar school mogen, ook al is dit pas op 1 september 2021
  • alle kinderen die vanaf volgend schooljaar van kleuter- of lagere school willen veranderen
  • kinderen die op een wachtlijst staan

Hoe aanmelden?

Onze 22.000 inwoners verdienen een klantvriendelijke dienstverlening: snel, correct en volledig. Daarom werken vanaf 16 maart drie diensten in het gemeentehuis op afspraak volgens dezelfde manier.

Welke drie diensten werken op afspraak?

  • burgerzaken
  • omgeving & wonen en het woonloket
  • welzijn (Sociaal Huis)

Voor de dienst burgerzaken is dit een nieuwe manier van werken. De dienst omgeving & wonen, het woonloket en de dienst welzijn (Sociaal Huis) werkten vroeger al op afspraak, maar stappen mee in hetzelfde systeem.

Pagina's