U bent hier

Nieuws

In de gemeenten Tervuren en Wezembeek-Oppem werken we met een aanmeldingsprocedure voor het Nederlandstalige kleuter- en lager onderwijs voor de basisscholen van het gemeentelijk onderwijs, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (GO!) en het vrij onderwijs.

Omwille van rioleringswerken wordt de rijbaan van de Veeweidestraat afgesloten op maandag 16 december vanaf 9 uur tot en met dinsdag 17 december rond 16 uur.

Doorgaand verkeer is verboden in de Veeweidestraat tussen:

  • de Rootstraat en de werfzone ter hoogte van huisnummer 4.
  • de werfzone en de Zuerbergstraat

Plaatselijk verkeer is wel mogelijk.

Voetgangers en fietsers kunnen er nog wel langs, maar moeten oversteken.

Omleiding

Op een Gemeenteraadscommissie werd zopas het financieel meerjarenplan 2020 – 2025 van Tervuren voorgesteld. Daarin wordt de kwalitatieve dienstverlening verdergezet, de uitstaande schuld verlaagd met 30 % en 36 miljoen euro geïnvesteerd. Bovendien komt er geen belastingverhoging.

Volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties zijn de laatste jaren meer dan 70 miljoen mensen noodgedwongen op de vlucht. Tien jaar geleden waren het er maar half zoveel! De recente stijging van het aantal vluchtelingen is grotendeels te wijten aan de conflicten in Syrië, Afghanistan en Zuid-Soedan, gewapende confrontaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek, een bevolking gevangen tussen het leger en Boko Haram in Nigeria en de vervolging van de Rohingya in Myanmar.

Gemeentehuis De Zevenster, het Sociaal Huis, vrijetijdscentrum De Warandepoort en de bibliotheek zijn gesloten op:
• dinsdag 24 december vanaf 12 uur
• woensdag 25 december
• donderdag 26 december
• dinsdag 31 december vanaf 12 uur
• woensdag 1 januari
• donderdag 2 januari

De afvalophaling van woensdag 25 december (restafval en gft) wordt verschoven naar donderdag 26 december.
Het recyclagepark is gesloten op woensdag 25 december en op woensdag 1 januari.

De gezelligste periode van het jaar komt eraan. Tijd dus om de kerstversiering boven te halen. Dat gebeurt ook in de straten van Tervuren. Mooie verlichting, dennengroen en aantrekkelijke etalages roepen een feestelijke sfeer op.

Als gemeente vinden we de bescherming van jouw privacy belangrijk. Daarom voert onze organisatie een privacybeleid dat vertrouwelijk en zorgvuldig wil omgaan met de gegevens van haar inwoners. Wij hebben onze privacyverklaring recent gewijzigd om jou nog beter te informeren over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kan de gewijzigde verklaring hier raadplegen.

Tijdens de krokusvakantie is er de derde editie van het Kinderfestival WARRE. Om alles in goede banen te leiden, zoeken we hulp om kinderen van en naar de activiteiten te begeleiden. Deelnemen aan de activiteiten is toegestaan, maar er wordt van jou niet verwacht de workshop te geven. Daarvoor hebben we een hele ploeg ter beschikking. Ben jij die SUPER(groot)ouder die ons wil helpen? Uiteraard zijn grote zussen en broers of tantes en nonkels ook welkom!

Geef ons een seintje: evenementen@tervuren.be

 

Maak jij mee de ruimte voor Vlaams-Brabant?
Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant in opmaak!

We werken een nieuwe visie uit op de ontwikkeling van wonen, werken en leven in onze provincie.  De provincie heeft daarover een eerste ontwerp van het ruimtelijk beleid voor de komende jaren gemaakt. 

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten:

Je kan je mening kwijt tijdens de publieke raadpleging die loopt van 1 december 2019 tot en met 14 februari 2020.

Kom naar het startmoment op woensdag 4 december vanaf 14u in het Provinciehuis (Provincieplein 1) in Leuven.

Binnenkort mogen studenten tijdens de blokperiode studeren in de Nettenberg. Van 2 december t.e.m. 16 december zal het Blokkot enkel in de namiddag geopend zijn. Vanaf dan is het Blokkot telkens een volledige dag open, tenzij er een scoutsactiviteit is. In december wordt enkele avonden eerder gesloten en in januari zal het blokkot niet open zijn op zondag.

De volledige periode loopt van 2 december tot 17 januari.

Een organisatie van de  JRT ( Jeugdraad Tervuren )

Pagina's