U bent hier

Nieuws

Het OCMW van Tervuren, dat het woonzorgcentrum Zoniën beheert, heeft in 2010 een masterplan ontwikkeld voor de woonzorgsite aan de Jezus Eiklaan. Ter uitvoering van de eerste fase werd het woonzorgcentrum in 2016 uitgebreid met 54 kamers. Ondertussen is het tijd voor de volgende fase in het masterplan: de verbouwing van de centrale inkomhal en de leefuimtes van twee afdelingen.  De werken gaan van start op 23 april 2019.

Op donderdag 21 maart om 20u wordt een infomoment georganiseerd in de cafetaria van het woonzorgcentrum op de Jezus Eiklaan 37.

Het gemeentelijk kinderdagverblijf De Tovereik, uitgebaat door Partena, groeit van 42 naar 50 plaatsen.

Vanaf nu wordt het gesubsidieerd door Kind en Gezin waardoor rekening wordt gehouden met het gezinsinkomen.  Voortaan zal de dagprijs variëren van 5 tot 28 euro. De voorrang voor Tervuurse baby's en peuters blijft behouden.

De Tovereik bevindt zich op de Jezus Eiklaan 37 in Tervuren.

Meer info?

tel: 0492/ 23 41 67 of mail: tovereik@partena-kinderopvang.be

 

 

 

 

Gemeentelijke adviesraden staan het gemeentebestuur bij in de besluitvorming over specifieke beleidsdomeinen. Zij zijn op dit moment op zoek naar nieuwe leden met een flinke dosis enthousiasme. Na de gemeenteraadsverkiezingen (14 oktober 2018) worden alle adviesraden opnieuw samengesteld. Lid worden van een adviesraad is een uitstekende manier om je meer betrokken tevoelen bij het beleid in een domein dat je interesseert. Je blijft op de hoogte van wat reilt en zeilt in de gemeente en je krijgt de kans om voorstellen te doen.

Altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter de muren van Administratief Centrum De Zevenster? Even gluren achter het gordijn van de theaterzaal van cc De Warandepoort?

De gemeentelijke diensten en De Warandepoort gunnen jou een blik achter de schermen.

Tweemaal per jaar wordt een rondleiding georganiseerd waaraan elke Tervurenaar kan deelnemen.

De volgende vindt plaats op donderdag 4 april van 11u tot 15u. Op het programma staan een introductie door de algemeen directeur, een rondleiding op verschillende diensten en een gratis broodjeslunch.

In het kader van de week van de valpreventie organiseert afdeling vrije tijd in samenwerking met judoclub Tervuren van 23 tot en met 26 april in elke deelgemeente een uurtje valpreventie voor 50-plussers. Gediplomeerde lesgevers geven tips en tricks om vallen te voorkomen. Je leert ook de juiste reflex bij het struikelen en uitglijden. Deelname is gratis!

 

Datum

Plaats

Uur

Dinsdag 23 april

Judozaal Diependal - Tervuren

Vanaf 19 maart kun je inschrijven voor heel wat sportieve activiteiten. Zo start er een reeks Start running, Start to volley, Keep on moutainbiking en een initiatie bootcamp.

Start running

Leer op een ontspannen en aangename manier joggen in tien weken bij de Furalopers. Je traint drie keer per week onder deskundige begeleiding. Loopervaring is niet vereist.

Praktisch:

start op wo 24 april om 19.15 u

• wekelijks op woensdag en vrijdag om 19.15 u,op zondag om 9.45 u

• sportcentrum Diependal, Lindeboomstraat 30

Houd rekening met de grote schoonmaakactie in het centrum van 1 tot 4 april en van 8 tot 10 april in de deelgemeenten. Je auto op tijd weghalen, is de boodschap.

De straten en stoepen krijgen een veegbeurt. Groenwerkers verwijderen onkruid en snoeien perken en bomen. De kasseien en klinkers worden behandeld met heet water tegen onkruid. Verkeersborden en vuilnisbakken krijgen een poetsbeurt. Tot slot haalt Interrand het vuil uit de straatkolken.

Parkeerverbod

De gemeente Tervuren en het Vlaams Gewest sluiten een samenwerkingsovereenkomst met het oog op de heraanleg van de N3 tussen Vossem (kruispunt met de Gordaallaan) en de grens met Bertem (kruispunt met Coigesteenweg). Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt 600.000 euro vrij voor het voorbereidende studiewerk.

Is je kind geboren in 2017? Vanaf 28 maart kun je digitaal aanmelden om in te schrijven voor een Tervuurse basisschool of het Heilig Hartcollege.

Welke kinderen?

• alle kinderen geboren in 2017 die voor de eerste keer naar school mogen, ook al is dit pas op 1 september 2020

• alle kinderen die vanaf volgend schooljaar van kleuter- of lagere school willen veranderen

• kinderen die op een wachtlijst staan

Hoe aanmelden?

• via de website www.naarschoolintervuren.be

De gemeente verkoopt de laatste drie bouwgronden op de verkaveling Kisteveld aan de Duisburgsesteenweg.  De voorrang gaat naar jonge mensen die een band hebben met de gemeente Tervuren. Je kan je kandidaat stellen tussen 15 maart en 19 april.

De oppervlakte van de percelen ligt tussen 3 are 66 ca en 4 are 62 ca en  zijn bedoeld voor halfopen bebouwing. Er is ook een tuin voorzien. De prijzen variëren tussen 119.400 en 166.320 euro (exclusief registratiekosten, kosten en notariskosten).

Pagina's