U bent hier

Elektrisch autodelen start in 2019

Vanaf januari kan je in Tervuren gebruik maken van twee elektrische deelwagens. De wagens zullen zich in de ondergrondse parking aan de Markt en in de Hippolyte Boulengerlaan bevinden. Op de infoavond op 15 januari kom je alles te weten over autodelen en woon je ook een demonstratie bij.

Waarom autodelen?

Staat je wagen meer geparkeerd dan dat je er daadwerkelijk mee rijdt? Swingen de kosten voor brandstof, onderhoud of verzekering de pan uit? Erger je je omdat je tijd verliest door het zoeken naar een parkeerplaats? Is het antwoord op minstens twee van deze vragen ‘ja’, dan is autodelen zeker iets voor jou.

Het principe is eenvoudig: de elektrische deelwagen wordt door verschillende mensen gebruikt. De kosten voor het opladen, onderhoud en verzekering worden gedeeld waardoor je maar een fractie betaalt van wat een eigen wagen kost. Bovendien zorgt één deelwagen ervoor dat er minder auto’s rondrijden. Meer plaats op de weg dus, en de parkeerdruk verlaagt.

Rijd je met je wagen minder dan 7.000 kilometer per jaar en gebruik je hem niet dagelijks voor woon-werkverkeer? Dan bespaar je door autodelen maar liefst 1.100 euro per jaar.

Wat kost Cambio-autodelen mij?

Starten met Cambio kost 185 euro. Het bedrag omvat een financieringsbijdrage van 150 euro, die wordt terugbetaald als je uit het systeem stapt, en een eenmalige instapkost van 35 euro. Het maandelijkse abonnement kost 4 euro en verder betaal je een uur- en kilometertarief volgens je gebruik van de wagen. Deze kost is afhankelijk van het tijdstip waarop je de wagen gebruikt en van het aantal gereden kilometers. Alle info vind je op www.e-cambio.be.

Hoe gaat het in zijn werk?

Twee elektrische wagens van het type Renault Zoë staan ter beschikking op twee vaste standplaatsen: eentje aan de laadpaal in de ondergrondse parking aan de Markt en eentje aan de laadpaal in de Hippolyte Boulengerlaan. Nadat je bent ingeschreven, kan je een wagen reserveren via de Cambio-app, via de telefoon of online en dit 24 uur per dag en 7 dagen per week. Aan de standplaats koppel je de laadkabel los en open je de wagen met je Cambiokaart. Na je rit breng je de auto terug naar de standplaats en laad je deze terug op.

Infoavond op 15 januari 2019

Heb je vragen of twijfels? Kom dan op dinsdag 15 januari 2019 om 20 uur naar de infoavond in de raadzaal van gemeentehuis De Zevenster. Je krijgt alle informatie en er is een korte demo in de ondergrondse parking: hoe werkt het laden, waar moet ik op letten om met een elektrische wagen te rijden, …?