U bent hier

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

De gemeente zorgt samen met Interrand en vele bereidwillige inwoners voor een nette openbare ruimte. In de Week van de Handhaving, een actie van Mooimakers, komen er extra controles op sluikstort aan glasbollen en vuilbakjes.

Vele inwoners doen hun uiterste best om de omgeving net te houden. De gemeente en Interrand maken de gemeentelijke straatvuilbakjes leeg en ruimen sluikstort op. Samen met de medewerking van de politie zorgt dat ervoor dat iedereen zich goed voelt in een proper Tervuren.

Sluikstorten of zwerfvuil achterlaten aan een glasbol, op een stoep, in een park of berm? Huisvuil dumpen in en rond publieke vuilbakjes? In de week van 5 tot 11 oktober zullen affiches op de publieke vuilbakken en op de glasbollen vragen om respect op te brengen voor Jurgen. Jurgen is de man die bij Interrand elke dag zwerfvuil opruimt. Die week zal de politie ook extra controles uitvoeren, zowel anoniem als in uniform. Zij zullen lichte overtreders aanspreken. Bij zwaardere overtredingen wordt er beboet.

Interrand, de gemeentediensten en de politie gaan voor een strenge, maar ook voor een positieve aanpak. Wie zijn afval correct in de vuilbak gooit, mag rekenen op een complimentje. De sluikstorter krijgt een boete.

Sluikstort gezien? Meld het via www.interrand.be/sluikstort

Wil je zwerfvuilmeter of -peter worden? Stuur een mail naar gp@tervuren.be

Info: afvalcoach marianne.verbraeken@interrand.be, 02 658 95 41