U bent hier

Fietsbrug over Vierarmenkruispunt

Werken aan de Ring is een project van De Werkvennootschap, een organisatie die haar schouders zet onder grote en complexe mobiliteitsprojecten. Met Werken aan de Ring wordt volop ingezet op meer en betere fietsinfrastructuur.

Het Vierarmenkruispunt is een gevaarlijk kruispunt voor fietsers. De aanleg van de fietsbrug zal een veilige oversteek voor fietsers mogelijk maken. De fietsbrug bestaat volledig uit hout en is de eerste houten fietsbrug van dergelijke omvang in Vlaanderen. De realisatie van de fietsbrug zal gebeuren in verschillende fasen. De eerste fase gaat van start op maandag 6 maart.

Fase 1A: ontbossing
6 maart-24 maart 2023

Tijdens fase 1A worden bepaalde stukken aan het Vierarmenkruispunt ontbost om de brugpijlers te kunnen bouwen. Het ontbossen gebeurt altijd in samenspraak met het Agentschap Natuur en Bos en wordt elders of na de werken gecompenseerd. De werken gebeuren buiten de spitsuren, telkens na 9u en voor 15u30.

Fase 1B: nutsleidingswerken
27 maart – 21 april 2023

Tijdens fase 1B wordt gewerkt aan de nutsleidingen van het Vierarmenkruispunt.

Omleidingen

Fietsers en voetgangers kunnen het fietspad aan de Tervurenlaan blijven volgen tot over het kruispunt. De parking aan Ravenstein is gesloten. Fietsers die rijden van of naar het Zoniënwoud Jezus-Eik kunnen gebruik maken van de trage verbinding ter hoogte van golfclub Ravenstein. Dit pad wordt door Agentschap Natuur en Bos in een goed berijdbare conditie gehouden.
Aan de weg richting de golfclub kan je oversteken naar de overkant van de Tervurenlaan.
Gemotoriseerd verkeer rijdt er op 1 rijstrook. Voor de werken wordt 1 rijstrook en de afslagstrook op de Sint-Jansbergsteenweg ingenomen.

 Het vermoedelijke einde van het volledige project is voorzien in het voorjaar van 2024.

Voor meer info: www.werkenaandering.be