U bent hier

Nieuws

Ons woonzorgcentrum Zoniën telt meer dan 150 bewoners. Om deze bewoners met de juiste zorg te kunnen omkaderen, zijn we op zoek naar zorgkundigen. Om de vraag op te vangen, organiseert onze dienst HRM tweewekelijks rekruteringsdagen voor zorgpersoneel.

De rekruteringsdagen gaan steeds door op een donderdagvoormiddag. Volgende data staan reeds vast in 2019:

22/8 |  5/9 |  19/9 | 3/10 | 17/10 | 31/10 | 14/11 | 28/11 | 12/12

Ben je iemand met een hart voor ouderen, bekijk dan zeker ook nog eens de vacature voor zorgkundige onderaan deze pagina.

Op zondag 8 september zetten opnieuw honderden monumenten in heel Vlaanderen de deuren gratis open, tijdens de 31e editie van Open Monumentendag. In Duisburg en Eizer kan je landelijk erfgoed ontdekken met een streepje muziek. Een overzicht:

Geleid bezoek aan een gewezen molensite, de zomerlinde en de veldkapel van de Heilige Barbara
(Huldenbergstraat 36 - Duisburg)

Individuele sportievelingen en ploegsporters kunnen zich kandidaat stellen voor de huldiging van de sportkampioenen op 11 oktober 2019.  Wie komt in aanmerking?

•             alle eerste plaatsen behaald op gewestelijke, provinciale, nationale of internationale kampioenschappen

•             tweede of derde plaatsen behaald vanaf provinciaal niveau

•             Belgische records

•             bekerwinnaars (minstens vanaf gewestelijk niveau)

 

Ook uitzonderlijke sportprestaties (voettocht, bergbeklimming) worden aanvaard. 

Een gesignaleerd reisdocument toch teruggevonden? Gebruik het niet meer. Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig. Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren. Ga zorgeloos op reis: laat het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

Na overleg met de Droogtecommissie heeft de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant besloten om een captatieverbod (onttrekken van water door landbouwers en bedrijven) in te stellen op alle waterlopen in Vlaams-Brabant behalve op de Zenne, de Dijle, de Kleine en Grote Gete, de Demer en de kanalen Leuven-Dijle, Brussel-Charleroi en Brussel-Schelde.

Het captatieverbod geldt niet voor het beperkt capteren van drinkwater voor vee dat nog buiten staat of voor het capteren van aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

Agentschap Natuur en Bos heeft vastgesteld dat er toxische blauwalgen aanwezig zijn in de Vossemvijver. De blauwgroene, olieachtige laag op het water kan giftige stoffen afgeven die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Alle parkbezoekers en vooral vissers en wandelaars met honden dienen contact met het water te vermijden.

Er werden waarschuwingsborden geplaatst aan alle zijden van de vijver.  

Meer info over blauwalgen en voor welke problemen ze kunnen zorgen, kan je vinden op: https://bit.ly/32Bk69u

De OVAM stelt een nieuw Vlaams uitvoeringsplan voor kunststoffen voor.

De belangrijkste uitgangspunten voor het nieuw voor te stellen uitvoeringsplan zijn minder en efficiënt gebruik van kunststoffen, het creëren van een duurzame recyclagemarkt voor kunststoffen, het stimuleren van kunststofrecyclaat als een volwaardige grondstof, het inzetten op kennis- en datavergaring en de voorbeeldrol van overheden via een circulair aankoopbeleid.

Samenhuizen is een term die iedereen tegenwoordig wel al eens gehoord heeft. Het biedt mensen de mogelijkheid om, met behoud van ieders privacy, ook zaken te delen met anderen. Dit kan gaan van een gemeenschappelijk berging tot zelfs een gemeenschappelijk leefruimte of keuken. Samenhuizen is een vorm van betaalbaar wonen, die vaak ook een ecologisch voordeel kan bieden en de gemeenschapsbanden versterkt.

Hierna worden twee veel voorkomende vormen van samenhuizen besproken, met name “cohousing” en “zorgwonen”.

COHOUSING

UNIZO roept de consument op om bewuster te kopen bij ondernemers van hier met de campagne ‘Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.’ Het gemeentebestuur van Tervuren ondersteunt deze actie.

Met deze campagne wil UNIZO zelfstandige ondernemers ondersteunen door hun troeven en meerwaarde in de verf te zetten. En meteen ook de consumenten bewust te maken van het belang van lokaal kopen.

De gemeenteraden van Hoeilaart, Overijse en Tervuren keurden de nieuwe formaten en tarieven van de restafvalzakken en nieuwe gft-zakken van de afvalintercommunale Interrand goed. De nieuwe gft-zakken krijgen een nieuw kleedje. De groene, sterkere, bio-afbreekbare zakken vervangen de bruine zakken. De huidige Interrand-zakken mogen nog gebruikt worden tot ze opgebruikt zijn.

Nieuwe formaten en tarieven

Pagina's