U bent hier

Financiële hulp voor vluchtelingen

Volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties zijn de laatste jaren meer dan 70 miljoen mensen noodgedwongen op de vlucht. Tien jaar geleden waren het er maar half zoveel! De recente stijging van het aantal vluchtelingen is grotendeels te wijten aan de conflicten in Syrië, Afghanistan en Zuid-Soedan, gewapende confrontaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek, een bevolking gevangen tussen het leger en Boko Haram in Nigeria en de vervolging van de Rohingya in Myanmar.
Slachtoffers van oorlogsgeweld hebben specifieke noden. In Irak en Syrië bijvoorbeeld, na de herovering van steden als Rakka, Deir-ez-Zor of Mosoel, moest Artsen Zonder Grenzen aan de lopende band mensen opereren die gewond raakten door het beleg of tijdens hun vlucht. Zonder hulp zouden de meest verzwakte vluchtelingen, zwangere vrouwen, jonge kinderen, zieken en ouderen in enkele weken sterven.
Oxfam Solidariteit blijft dringende humanitaire hulp verlenen aan Rohingya gezinnen uit Myanmar die in gigantische kampen verblijven in Cox’ s Bazar in buurland Bangladesh.

Het gemeentebestuur heeft op advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking financiële steun geboden aan twee organisaties die hulp verlenen aan vluchtelingen: Artsen Zonder Grenzen en Oxfam Solidariteit. Bijkomende steun is welkom. Dit kan via de rekeningnummers BE73 0000 0000 6060 van Artsen Zonder Grenzen, Gewijde-Boomstraat 46, 1050 Brussel met mededeling MD519AP of via BE37 0000 0000 2828 van Oxfam Solidariteit, Vier-Windenstraat 60, 1080 Brussel met mededeling 4779.

Contact: schenkers@azg.be en oxfamsol@oxfamsol.be

Info: www.azg.be en www.oxfamsol.be

Wil je meer info over de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking? Mail: gros@tervuren.be of sofie.lombaert@tervuren.be