U bent hier

Nieuws

Meld je kind aan voor de school

Ouders kunnen hun kind vanaf 2 maart 2020 elektronisch aanmelden voor inschrijving in een Tervuurse basisschool, in de basisschool van het Heilig Hartcollege of in de gemeentelijke basisschool De Letterbijter van Wezembeek-Oppem.

Welke kinderen?

Onze 22.000 inwoners verdienen een klantvriendelijke dienstverlening: snel, correct en volledig. Daarom werken vanaf 16 maart drie diensten in het gemeentehuis op afspraak volgens dezelfde manier.

Welke drie diensten werken op afspraak?

  • burgerzaken
  • omgeving & wonen en het woonloket
  • welzijn (Sociaal Huis)

Voor de dienst burgerzaken is dit een nieuwe manier van werken. De dienst wonen & omgeving, het woonloket en de dienst welzijn (Sociaal Huis) werkten vroeger al op afspraak, maar stappen mee in hetzelfde systeem.

Ben jij een kunstenaar en wil je graag jouw werk tonen? Schrijf je in voor ArTiesTenToer. Bezoekers komen tijdens het hemelvaartweekend langs in jouw atelier.

Geef je kinderen graag een toffe vakantie? Hou je van een speelse en creatieve sfeer? Wil je een centje bijverdienen? Dan is animatorop het speelplein Katapult misschien wel iets voor jou.

Elk jaar kan het speelplein wel een aantal nieuwe krachten gebruiken. Omdat het speelplein veel meer is dan alleen kinderopvang, hecht de afdeling vrije tijd veel belang aan de kwaliteit van het aanbod. De activiteiten zijn gevarieerd en aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Ook investeren we in een goede opleiding van de animatoren en in duurzaam materiaal.

De gemeente is op zoek naar twee uitbaters voor het sportcentrum defensie in Duisburg. Stel je kandidaat vóór 25 februari 2020.

De uitbating betreft:

lot 1: het 9 hole golfterrein

lot 2: tennis en hockey

Voor beide loten is een cafetaria voorzien.

Deze uitgestrekte site biedt de ideale kans om een gevarieerd sportaanbod uit te bouwen. Daarbij mikt de gemeente op een dynamische sportbeleving waarbij deze extra sportinfrastructuur een aanvulling vormt op wat al aanwezig is in Tervuren.

Heb jij thuis al rookmelders hangen?

Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Naast het vermijden van brandrisico's in en om de woning is het belangrijk om te investeren in voldoende rookmelders. Veel te weinig mensen weten dat als er 's nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich snel en is verstikkend. Rookmelders vervangen 's nachts dus je ogen, oren en neus en waarschuwen je op tijd.

Verplicht vanaf 1 januari 2020

De afdeling vrije tijd van de gemeente Tervuren biedt ook dit jaar weer een gratis Uit-in-Tervuren-kalender (zie bijlage) aan met daarin per maand een overzicht van de belangrijkste activiteiten die volgend jaar in Tervuren zullen plaatsvinden én handige vakjes waarin je ook zelf afspraken kan noteren. Je kan deze kalender gratis komen oppikken aan de balie van het vrijetijdscentrum.

Op een Gemeenteraadscommissie werd zopas het financieel meerjarenplan 2020 – 2025 van Tervuren voorgesteld. Daarin wordt de kwalitatieve dienstverlening verdergezet, de uitstaande schuld verlaagd met 30 % en 36 miljoen euro geïnvesteerd. Bovendien komt er geen belastingverhoging.

Volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties zijn de laatste jaren meer dan 70 miljoen mensen noodgedwongen op de vlucht. Tien jaar geleden waren het er maar half zoveel! De recente stijging van het aantal vluchtelingen is grotendeels te wijten aan de conflicten in Syrië, Afghanistan en Zuid-Soedan, gewapende confrontaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek, een bevolking gevangen tussen het leger en Boko Haram in Nigeria en de vervolging van de Rohingya in Myanmar.

Als gemeente vinden we de bescherming van jouw privacy belangrijk. Daarom voert onze organisatie een privacybeleid dat vertrouwelijk en zorgvuldig wil omgaan met de gegevens van haar inwoners. Wij hebben onze privacyverklaring recent gewijzigd om jou nog beter te informeren over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kan de gewijzigde verklaring hier raadplegen.

Pagina's