U bent hier

Gezocht: lesgevers Nederlands

In Tervuren wonen heel wat anderstaligen. Voor de dagelijkse contacten en om zich ergens thuis te voelen is de kennis van het Nederlands voor velen belangrijk. Ook professioneel is talenkennis een extra troef. Daarom hebben we als gemeente zelf een aanbod van cursussen Nederlands voor specifieke doelgroepen.  Voor twee van onze projecten zijn we op zoek naar freelance leerkrachten Nederlands. 

Cursus Nederlands voor anderstalige ouders

De cursus Nederlands voor anderstalige ouders was afgelopen schooljaar een groot succes. Daarom is de gemeente op zoek naar extra lesgevers. Heb je ervaring met lesgeven en zou je graag wat bijverdienen? Ben je beschikbaar vanaf september of oktober? Laat het snel weten.
De gemeente Tervuren en de basisscholen startten afgelopen schooljaar met cursussen Nederlands voor anderstalige ouders. Deze cursus helpt  anderstalige ouders  in de dagelijkse communicatie met de school. Ook kinderen kunnen helpen met hun huiswerk is belangrijk.
De cursussen beginnen in september of oktober, één keer per week van 19 tot 21 uur.
Een lessenreeks heeft twaalf sessies.  De groepen zijn per niveau samengesteld, zowel voor beginners als voor wie al wat Nederlands spreekt.

Cursus Nederlands voor activering anderstalige werkzoekenden

Het Sociaal Huis Tervuren startte een project op rond activering van werkzoekenden. Een goede kennis van het Nederlands is essentieel op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden die niet voldoende Nederlands spreken, hebben dan ook veel minder kans om werk te vinden. Om hen hierin te ondersteunen, wil het Sociaal Huis een cursus Nederlands opstarten voor anderstalige werkzoekenden. Met deze cursus willen ze de mensen op een vrij korte termijn een goede basis Nederlands laten verwerven die hen kan vooruithelpen in hun zoektocht naar een geschikte job. 
Een cursus bestaat uit 40 lesuren, gespreid over 20 lessen. De planning is nog te bepalen in samenspraak met de lesgevers.

Wil je meer info over deze lessen? Neem contact op met het Sociaal Huis via 02 766 52 02

Ben jij de geschikte kandidaat?

Heb je al ervaring als taalcoach? Of heb je een diploma van leerkracht op zak en spreekt de doelgroep je aan?
Hou je van interactie tussen mensen? Ben je communicatief en gedreven? Wil je wat bijverdienen?
Dan ben jij één van de personen die wij zoeken.
Wij kunnen je een leuke bijverdienste aanbieden met een hoge maatschappelijke meerwaarde. De cursisten worden ingedeeld in kleine groepen van 8 – 12 personen waardoor er veel interactie mogelijk is.
Naast een degelijke vergoeding, bieden we ook de mogelijkheid aan tot uitwisseling met de andere lesgevers en voorzien we bijscholing waar mogelijk.

Interesse voor één van beide projecten? Stuur je kandidatuur dan door via https://forms.gle/qcoAuZAWjVU7HTJx9