U bent hier

Herontwikkeling historische Panquin-site

De langverwachte herontwikkeling van de Panquin-site kan eindelijk van start gaan. De bouwvergunning voor het project is definitief goedgekeurd. Goed nieuws voor het toerisme en de horeca in de omgeving. Het bekende Martin’s Hotels heeft beslist om een gloednieuwe vestiging te openen in de oude Orangerie en het Hoefijzercomplex van de site. Projectontwikkelaar ION en Vlaamse investeringsmaatschappij PMV staan samen met de gemeente in voor de volledige realisatie van dit ambitieuze project.

In het voorjaar van 2021 starten de bouw- en restauratiewerken.  Het totaalproject omvat vier appartementsgebouwen, samen goed voor 107 wooneenheden, een 4-sterren boetiekhotel, 1.000 vierkante meter ruimte voor diensten en een publieke randparking met 80 staanplaatsen. Op de site is er zo’n 10.000 vierkante meter extra groene parkzone voorzien.

Eén van de vier appartementsgebouwen, met ongeveer één derde van de wooneenheden, krijgt de naam “Poort” en is voorbehouden voor betaalbaar wonen voor Tervurenaars. Naast de publieke randparking, komen er ook twee ondergrondse parkings voor de bewoners en het hotel.

De eerste bewoners van de vernieuwde Panquin-site kunnen in 2023 hun intrek nemen. Het Martin’s hotel plant ongeveer gelijktijdig de deuren te openen. De verkoop van de appartementen gaat in de loop van oktober nog van start.