U bent hier

Hoge energiefactuur? Klimaatalliantie Druivenstreek helpt!

Wil je je hoge energiefactuur graag omlaag, dan kan het interessant zijn om je woning beter te isoleren of zonnepanelen op je dak te leggen. Om je hierin te ondersteunen, kan je via de Klimaatalliantie van de 5 gemeenten van de Druivenstreek gratis renovatiebegeleiding aanvragen of de mogelijkheden voor zonnepanelen laten verkennen.

Gratis renovatiebegeleiding 

Je woning energiezuinig maken door te renoveren, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Via de Klimaatalliantie kan je daarom uitgebreide ondersteuning en onafhankelijk advies op maat krijgen. Na afspraak komt een renovatiebegeleider langs bij je thuis om via een energieaudit de toestand van je woning in kaart te brengen. Op basis daarvan wordt een realistisch renovatieplan op maat gemaakt. Zo kom je te weten wat je best eerst aanpakt rekening houdend met kostprijs, energiebesparing en comfort.

Wil je op basis van het stappenplan effectief overgaan tot renovatie, dan helpt de renovatiebegeleider je graag bij het zoeken naar aannemers en het aanvragen en vergelijken van offertes. En omdat investeren geld kost, staan zij jou ook bij bij het opvragen van premies en het aanvragen van een verbouwlening. 

Zonnepanelen op jouw dak?

Twijfel je nog of zonnepanelen op jouw dak een rendabele investering zijn?  Bespreek het met één van de onafhankelijke experten van de Klimaatalliantie.  Zij bekijken samen met jou heel concreet de mogelijkheden en zetten je graag mee op weg om je eigen groene stroom op te wekken. 

Alle informatie over de Klimaatalliantie Druivenstreek kan je hier terugvinden.