U bent hier

Iedereen welkom op de babbelcafés

Een gemeente besturen is niet alleen het werk van politici, gemeenteraadsleden of gemeentelijke diensten. Elke inwoner heeft zijn mening en kan zo bijdragen aan een beter beleid. Een zeer directe vorm van inspraak in Tervuren is het babbelcafé. De volgende babbelcafés vinden plaats in juni.

Elke deelgemeente komt aan de beurt. Het idee erachter is dat burgers in een informele sfeer met de burgemeester en schepenen kunnen praten. Daarom komen ze zelf naar de mensen toe. Het babbelcafé vindt plaats in een zaal van de gemeente of een parochiezaal. Een plek die uitnodigt tot ‘babbelen’. De babbelcafés beginnen met een toelichting over thema’s die in de nieuwe beleidsverklaring opgenomen zijn. De ideale gelegenheid om ideeën en suggesties mee te geven die meegenomen kunnen worden om het beleid mee vorm te geven. Na de toelichting en de vragen kan nog verder gepraat worden.

Thema’s:

  • Tervuren nog verder ontwikkelen tot een aantrekkelijke en aangename gemeente, waar het goed is om te wonen en te leven.
  • Een gezellig en gastvrij Tervuren, met aandacht voor het groene en Vlaamse karakter.
  • Een toekomstgericht Tervuren op maat van de Tervurenaars, met de juiste balans tussen moderniteit en landelijk karakter.
  • Een sociale en inclusieve gemeente met aandacht voor leefbaarheid en samenleven.
  • Een open en transparante bestuursstijl, met dialoog en respect.
  • Kwalitatieve dienstverlening voor alle burgers.

De volgende babbelcafés:

Tervuren

4 juni om 19.30 uur

De Zevenster - gemeentehuis

Duisburg

17 juni om 19.30 uur

Gemeentezaal, Rootstraat

Vossem

18 juni om 19.30 uur

Ontmoetingscentrum Miel Puttemans – Dorpsstraat

Moorsel

26 juni om 19.30 uur

Parochiezaal - Moorselstraat