U bent hier

Nieuws

Op dinsdag 28/5 en woensdag 29/5 zal er een dringende herstelling plaatsvinden op de Duisburgsesteenweg ter hoogte van de Parkpoort. Het betreft een herstelling van de asfaltlaag. De beschadigde laag zal worden weggenomen en vervangen worden door een nieuwe laag. De rijweg zal hierdoor volledig onderbroken zijn. Dit heeft tot gevolg dat het gemotoriseerde verkeer gedurende anderhalve dag niet van Tervuren naar Duisburg kan rijden en omgekeerd.

De gemeente organiseert in samenwerking met de federale belastingsdienst een aantal zitdagen in mei en juni. Je krijgt er hulp bij het invullen van je belastingaangifte. Door het groot aantal inschrijvingen, heeft de gemeente besloten om extra plaatsen vrij te maken voor de zitdag van 5 juni. 

Wil je je inschrijven, reserveer dan je plaats online via https://goo.gl/o7UAsj . De plaatsen zijn beperkt, dus snel aanmelden is de boodschap!

Wat  breng je mee de dag zelf?

Een gemeente besturen is niet alleen het werk van politici, gemeenteraadsleden of gemeentelijke diensten. Elke inwoner heeft zijn mening en kan zo bijdragen aan een beter beleid. Een zeer directe vorm van inspraak in Tervuren is het babbelcafé. De volgende babbelcafés vinden plaats in juni.

Het schepencollege van Tervuren nam een princiepsbeslissing om het huidige voetbalterrein van FC Moorsel aan de Vinkenlaan te vervangen door een kunstgrasveld. De voorbereiding van het dossier werd  opgestart met een overleg tussen een delegatie van de voetbalclub en de gemeente. De effectieve aanleg van het terrein is voorzien in mei 2020.

Het gloednieuwe Rap op Stapkantoor helpt mensen met een beperkt inkomen bij het plannen van een voordelige uitstap of vakantie. Het laagdrempelig vrijetijdskantoor is er vanaf 22 mei in De Warandepoort.

Iedereen heeft recht op vrije tijd en ontspanning. Rap op Stap wil betaalbare vrije tijd aanbieden, ook vlakbij huis. Het aanbod geldt zowel voor sport-en cultuuractiviteiten in de buurt als vakanties en daguitstappen verder weg.

Gemeente biedt voordelige activiteiten aan

De  recente tropische cycloon Idai heeft Mozambique zwaar getroffen. Er waren meer dan 750 doden. De havenstad Beira kwam voor 90% onder water, soms tot 6 meter diep. Ook in het binnenland waren er zware overstromingen.  Naast Mozambique werden ook Zimbabwe en Malawi getroffen. In totaal gaat het over ongeveer 3 miljoen mensen.  De kosten van de heropbouw zijn zeer groot. Omwille van de klimaatopwarming zijn de tropische cyclonen gemiddeld feller geworden.

Tijdens de examenperiode mogen jongeren blokken in de vergaderlokalen van het Hoefijzer. Nood aan een rustige plek met weinig afleiding? Van 25 mei tot 30 juni kunnen studenten terecht in deze ruimtes op de site Panquin.

De openingsuren vind je op de website van de Jeugdraad: www.jeugdraadtervuren.be

Meer info:  www.facebook.com/JrtJeugdraadTervuren/

Op zondag 26 mei moeten alle inwoners die op de kiezerslijst ingeschreven zijn, naar de stembus voor de verkiezing van de Kamer, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement.

Ten laatste midden mei krijg je je oproepingsbrief met vermelding vanwaar en wanneer je moet gaan stemmen. Je neemt deze brief en je identiteitskaart mee naar het stembureau. De stembureaus zijn open van 8 tot 16 uur. De lijsten van de verschillende partijen en hun  kandidaten hangen uit in elk stemlokaal en ook in elk stembureau.

Regel je volmacht, indien nodig

De gemeente organiseert in samenwerking met de federale belastingsdienst vier zitdagen in mei. Je krijgt er hulp bij het invullen van je belastingaangifte.
Je kan een afspraak maken vanaf 23 april.

De zitdagen vinden plaats in gemeentehuis De Zevenster (raadzaal),telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur op:

• donderdag 16 mei

• vrijdag 17 mei

• maandag 3 juni

• woensdag 5 juni

Praktisch:

Een afspraak maken kan vanaf 23 april.

Het gemeentelijk kinderdagverblijf De Tovereik, uitgebaat door Partena, groeit van 42 naar 50 plaatsen.

Vanaf nu wordt het gesubsidieerd door Kind en Gezin waardoor rekening wordt gehouden met het gezinsinkomen.  Voortaan zal de dagprijs variëren van 5 tot 28 euro. De voorrang voor Tervuurse baby's en peuters blijft behouden.

De Tovereik bevindt zich op de Jezus Eiklaan 37 in Tervuren.

Meer info?

tel: 0492/ 23 41 67 of mail: tovereik@partena-kinderopvang.be

 

 

 

 

Pagina's